Home > Hostellerie Kemmelberg tovert muziek, mist en geur over nieuwe domotica-belevingstafel

Hostellerie Kemmelberg tovert muziek, mist en geur over nieuwe domotica-belevingstafel

Geschreven op 13 januari 2023 om 09:02 door Mario De Wilde

Hostellerie Kemmelberg heeft de voorbije twee jaar een volledig nieuw innovatieproject ‘Moods & Foods’ geïntroduceerd. Het ‘Moods & Foods’ project omvat een gesofisticeerd domoticasysteem voor het hele hotel en een ultramodern uitgerust en totaal vernieuwd salon. In dit salon, waar onder andere de ontbijten worden opgediend, staat nu ook een multi-sensoriële belevingstafel opgesteld. Daar worden onder andere mooie statische en dynamische 4K beelden in hoog contrast geprojecteerd. Op diverse andere opgestelde schermen wordt informatie gegeven over toeristische attracties in de streek, weetjes over het hotel, attracties op en rond de Kemmelberg, enzovoort. Voor de belevingstafel zelf worden diverse extra thema’s uitgewerkt (bijv. over het bos, de herfst, de zee, de Aarde, enz…).

Philippe Vercoutter, zaakvoerder Hostellerie Kemmelberg: “De tafel bevat, naast het horizontaal opgestelde scherm, ook andere elementen die de zintuigen van onze gasten prikkelen: geurverspreider, mistvormer, muziekboxen. Bovenaan in het plafond zijn (“onzichtbaar”) twee extra 4K projectoren ingebouwd. Deze komen automatisch naar beneden en projecteren extra beelden op additionele schermen die aan beide zijden van de zaal naar beneden kunnen komen. De lampen boven deze multi-sensoriële tafel volgen de kleuren van de getoonde beelden. Ook de zaalverlichting volgt een bepaald thema. We maken hier gebruik van het Philips Hue verlichtingssysteem die dan de kleuren volgt van bijvoorbeeld de boshyacinten van de Kemmelberg (groen/blauw), Poperingse hoppe (groen-gele tinten), enzovoort. Dit kleurenschema wordt doorgetrokken tot op de parking en het park van het hotel.”
Dit ‘Moods & Foods’-project wordt dus een totaalbelevenis voor de gast. Naargelang het onderwerp en de beoogde effecten kunnen één, meerdere of alle van de aanwezige toestellen worden betrokken in de beleving.”

Deze belevingstafel biedt plaats aan acht personen. De gasten zitten allemaal rond één en hetzelfde beeld. Deze beelden zijn zodanig gekozen dat ze over geen “boven en onder” beschikken: iedere tafelgast heeft dus eenzelfde perfecte beeld alhoewel ze het allemaal vanuit een andere gezichtshoek bekijken. Denk hierbij aan droneopnames, macro natuuropnames, opnames uit de diepzee of het universum.
Toeristisch Impulsprogramma van de Provincie West-Vlaanderen
Dit innovatieproject gebeurt onder de auspiciën van Westtoer. Het is één van de 61 geselecteerde projecten uit het Toeristisch Impulsprogramma van de Provincie West-Vlaanderen. Sabien Lahaye Battheu, gedeputeerde Provincie West-Vlaanderen en voorzitter Westtoer: “De Provincie investeert in de toeristisch-recreatieve versterking van West-Vlaanderen en zet volop in op beleving meer bepaald het creëren van een positieve, memorabele ervaring. Kortom, ervaringen die blijven hangen. Ingrepen die verrassen, verwonderen, uitdagen, inspireren, vermaken, … én de tevredenheid van de bezoeker verhogen. De Provincie biedt niet enkel financiële ondersteuning, maar ook inhoudelijke begeleiding van bij de start tot en met de realisatie van het project. Deze begeleiding zorgt ervoor dat het proces van dichtbij wordt opgevolgd en het resultaat voldoende belevingsvol, creatief en innovatief is.


Smoefelmande
De “Smoefelmande” is een uiterst origineel geschenk die je met heel veel liefde geeft aan uw familie, vrienden, collega’s of werknemers. De streekproducenten, allen erkend en ondersteund door de organisatie 100 procent Westvlaams hebben met héél veel liefde deze ambachtelijke delicatessen gemaakt. Het zijn stuk voor stuk de lekkerste streekproducten van eigen bodem. De producten hebben we aangevuld met een vrij grote waarde aan kortingsbonnen die aangeboden werden van een selectie aan gerespecteerde ondernemers. Deze Smoefelmande kan ook bij Hostellerie Mont Kemmel verkregen worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.