Home > Horeca moet dit jaar geen terrasbelasting meer betalen in Veurne

Horeca moet dit jaar geen terrasbelasting meer betalen in Veurne

Geschreven op 19 mei 2021 om 10:00 door Mario De Wilde

Veurne zal de terrasbelasting voor 2021 niet innen. Hiermee kunnen de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de horeca voor een stuk worden goedgemaakt. De horeca kon wegens de coronamaatregelen zeven maanden lang de deuren niet openen. Om de ondernemers een financieel duwtje in de rug te geven, zal de terrasbelasting voor dit jaar dus niet worden geïnd. Dit betekent voor de stad 21.000 euro minder inkomsten.

Intussen zijn de Veurnse terrassen verdubbeld in oppervlakte door een kosteloze inname van het openbaar domein. Zo kunnen er meer klanten op een veilige manier naar een restaurant of café. Pluspunt dit jaar is dat er, door een aangepast ontwerp van de terraszones op de Grote Markt, wel plaats is voor de organisatie van de wekelijkse woensdagmarkt. Het stadsbestuur heeft ook de sfeervolle verlichting voorzien die net als vorig jaar van de Grote Markt een gezellige zomerse zuiderse plek maakt.

Jan Verfaillie, schepen van Financiën: “Door de beperkende maatregelen werd door de gemeenteraad unaniem beslist om voor het jaar 2021 geen terrasbelasting te heffen. Als bevoegd schepen van Financiën hoop ik samen met de gemeenteraad dat we volgend jaar terrasbelasting opnieuw kunnen heffen, dit zou betekenen dat de horeca opnieuw onder normale omstandigheden kan functioneren en dat de pandemie voorbij is.”

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.