Home > Horeca Awards Roeselare: bistro Maison Marie en d’Hofstee beste restaurants, Bar Giraf beste café

Horeca Awards Roeselare: bistro Maison Marie en d’Hofstee beste restaurants, Bar Giraf beste café

Geschreven op 23 juni 2022 om 09:24 door Mario De Wilde

Gisteren vond de vierde editie van de Horeca Awards Roeselare plaats. Tal van horecaondernemers verzamelden op de Trax-site waar tijdens een absolute topavond het kruim van de Roeselaarse horeca in de bloemetjes werd gezet voor hun dynamiek en ondernemerszin. De Awards werden uitgereikt door burgemeester Kris Declercq, schepenen en Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen.

48 starters in 2021
“Zoals de CEO van Horeca Vlaanderen het graag verwoordt: de horeca is de living van onze samenleving. Het is een uitspraak die zeker ook op Roeselare van toepassing is”, zegt burgemeester Kris Declercq. “De horeca in onze stad bestaat uit een brede waaier aan cafés, tearooms, brasserieën, snackbars, restaurants en hotels die allemaal een unieke beleving garanderen. Uit cijfers van de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) blijkt dat er in 2020 39 nieuwe horecazaken in onze stad bij kwamen, in 2021 kwamen er nog eens 48 nieuwe etablissementen bij. Dat kan de ambiance en het Oltegoare-gevoel in Roeselare alleen maar versterken.”

Vijf categorieën
Iedereen kon suggesties doen voor potentiële nominaties. De genomineerden voor de Horeca Awards werden geselecteerd door het Awardscomité, dat speciale aandacht had voor nieuwkomers, vernieuwers en zaken die de voorbije jaren hun beste beentje hebben voorgezet. Het grote publiek kon in elk van de vijf categorieën zijn favoriet aanduiden. Het resultaat van deze poll werd gecombineerd met de quotering van een professionele jury met deskundigen uit de horeca en de ondernemerswereld (niet-Roeselarenaars) die hun oordeel gaven over de genomineerde zaken.

Restaurant van het jaar
Genomineerden: bistro Maison Marie, restaurant CRKL, d’Hofstee, Reyhuys 53, Le Petit Feu

Winnaars: bistro Maison Marie en d’Hofstee (ex aequo)

Tea Room/Brasserie van het jaar
Genomineerden: Sole e Mare, Passione, Besjamel gastropub, Mokkabar, brasserie Sublime

Winnaar: Mokkabar

Frituur/Snacks van het jaar
Genomineerden: Snacksrsl, frituur Poater, Derry’s frituur, frituur Mood, frituur Kosters

Winnaar: Derry’s frituur

Café van het jaar
Genomineerden: MOJO, Bar Giraf, De Elleboog, d’Oude Glorie, K-Trolle

Winnaar: Bar Giraf

Starter van het jaar
Genomineerden: Besjamel gastropub, La Escalera, d’Oude Glorie, brasserie Sublime, Anurak Thai, Ohana Pokébowls, bistro De Witte Merel, Barlaban, Tallore, Sushi Roeselare

Winnaar: d’Oude Glorie

Het organiserend comité van de Horeca Awards bestaat uit: Kris Declercq (voorzitter), Jean-Claude Vanbesien, Kelly Werbrouck, Dimitri Karagiannis, Dominik Daeninck, Henk Vergote, Matthijs Samyn

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.