Home > Hoogleedse inwoners aan het sporten brengen via de Strava-app

Hoogleedse inwoners aan het sporten brengen via de Strava-app

Geschreven op 31 maart 2021 om 11:22 door Mario De Wilde

Sporten tijdens de coronapandemie blijkt niet evident te zijn. Het voorbije jaar was het sportaanbod dan ook zeer beperkt. Om de inwoners te laten sporten lanceerde de sportdienst van Hooglede op 19 februari 2021 een Strava project. Inwoners kunnen zich sindsdien aansluiten bij de Sporters van 8830, een club waar de leden zich kunnen wagen aan verschillende uitdagingen. In zes weken tijd bracht dit 200 clubleden op.

Sportieve uitdagingen

In eerste instantie willen we onze leden sportieve uitdagingen voorschotelen. We kwamen op het idee om drie hoofduitdagingen te creëren. Deze gaan van een Start to Run tot een Triatlon. Er is dus voor elk wat wils. Na enkele weken werden deze uitdagingen al vrij snel uitgebreid met maandelijkse challenges. De sporters kunnen zich maandelijks verwachten aan een leuke uitdaging. Voor de maand maart trapten we af met de 40K Maart Challenge, een loopuitdaging waar onze volgers gedurende de maand maart in totaal 40 kilometer moesten lopen.

#Sportervan8830

Dit ganse project brengt natuurlijk enkele verwachtingen met zich mee. Sporters die trainen voor een van onze challenges kunnen de hashtag #Sportervan8830 gebruiken in hun activiteitbeschrijving. Het is de bedoeling om deze hashtag te laten uitgroeien tot een nieuwe trend.

Competitie als motivator

Competitiviteit wordt vaak gebruikt als motivatie om te sporten. Daarom willen we ook inspelen op dit aspect. Er zijn reeds enkele segmenten gecreëerd binnen de Hoogleedse wegen. Deze zijn terug te vinden op het profiel van Sportdienst Hooglede. Via segmenten kunnen sporters zich meten tegenover elkaar. Een segment is een bepaalde afstand die langs een route passeert. Denk maar aan bijvoorbeeld de Gitsberg. Wat zo’n segment extra leuk maakt, is het feit dat mensen ieder segment als snelste willen afleggen. Nadien verschijnt je eigen tijd in een klassement.

Sportervan8830-gadgets

Een uitdaging voltooien is leuk, maar wat gebeurt er dan? Om onze sportievelingen niet op hun honger te laten zitten, koppelden we onze uitdagingen aan enkele leuke gadgets. Indien iemand een bepaalde challenge voltooit, kan hij of zij een exclusieve T-shirt, bedrukt met onze hashtag, komen ophalen in Infopunt Trimard. Sinds de actie zijn er al 12 T-shirts de deur uit gegaan. We blijven echter niet bij de pakken zitten. Binnenkort wordt het aanbod uitgebreid met leuke zonnebrillen en mini-sportrugzakjes die een handdoek bevatten.

Cijfers

Uit de wekelijkse cijfers blijkt dat het Strava project steeds meer groeit. In zes weken tijd bereikten we de kaap van 200 clubleden. Dankzij onze eerste maandchallenge, de 40K Maart Challenge, waar 51 sporters aan deelnamen, haalden reeds 12 sporters hun T-shirt op. Daarnaast zijn er 3 segmenten en 11 routes gecreëerd waar de volgers gebruik kunnen van maken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.