Home > Hooglede stelt programma Meikermis voor: koers, babyconcert, spaaractie en (uiteraard) kermis

Hooglede stelt programma Meikermis voor: koers, babyconcert, spaaractie en (uiteraard) kermis

Geschreven op 26 april 2023 om 07:34 door Mario De Wilde

Op de eerste zondag van mei is er in Hooglede de meikermis. Op het marktplein komen dat weekend diverse kermisattracties voor jong en oud. Van vrijdag 5 mei tot en met maandag 8 mei zijn er in de gemeente allerhande activiteiten in het kader van de kermis. Zo start de kermis op vrijdagavond met een reuzebarbecue van de KLJ en een karaoke in De Dubbele Arend. Die avond kan men ook shoppen tijdens de ThaliNailsa’s shopping night.

Op zaterdagochtend kunnen wielertoeristen deelnemen aan Hooglede-Kemmel-Hooglede. Een rit georganiseerd door wtc De Yzerzonen. In het vrijetijdspunt Trimard is er om 10u een babyconcert: ‘klankennest’.

Kunstliefhebbers vinden op zaterdagnamiddag en zondag hun gading tijdens Atelier in beeld. JOC De Prik viert op zaterdag hun 40-jarig bestaan met tal van optredens in openlucht.

Vanaf 16u opent de kermis op het marktplein. De werkgroep feestelijkheden voorziet er een aperobar, ballonclown. Iets later in de namiddag zorgt de KH De Verenigde Vrienden voor de muzikale deuntjes tijdens hun rondgang en kan men strijden om winnaar te worden van het spel ‘Cornhole’ georganiseerd door de Aarthurfeesten.

’s avonds is iedereen dan welkom op de Happy Hour Party van de KLJ of kan men genieten van een optreden van Tjillibeans in de Dubbele Arend.

Kermiszondag

Op zondag start de kermis om 14u. Terwijl ouders genieten van een aperitief aan de aperobar brengt Circus ‘De Sven’ minigoochelshows en kunnen kinderen proeven van circustechnieken. Tijdens de namiddag kunnen de kinderen zich uitleven op het sringkasteel en maken ze kans op 1 van de 50 ballen tijdens de ballenworp.

In de Dubbele Arend kan men in de namiddag genieten van een stuk Geitetaart en een heerlijke koffie.

Kermis SPAAR-actie

Neem tijdens het kermisweekend deel aan onze spaar-actie. Breng een bezoek aan De Dubbele Arend, Frituur Patatje, De Gouden Leeuw, Frituur Maaike, 40 jaar JOC De Prik en de aperobar en maak kan op één van de mooie prijzen.

Een laatste groet

Op zaterdag en zondag is iedereen welkom op de Duits Militaire Begraafplaats, Beverenstraat te Hooglede om te luisteren naar verpleegster Ida die vertelt over de Eerste Wereldoorlog.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.