Home > Hooglede pakt begin maart uit met Klimaatfestival Ecolution

Hooglede pakt begin maart uit met Klimaatfestival Ecolution

Geschreven op 15 februari 2023 om 13:08 door Mario De Wilde

Op zaterdag 4 maart organiseert gemeente Hooglede, in samenwerking met hogeschool VIVES, een familievriendelijk klimaatfestival. “Ecolution” vindt plaats in De Gulden Zonne in Hooglede, doorlopend van 14u tot 19u. Verwacht je aan een leerrijke namiddag met een boeiend programma, gevuld met klimaatexperten, een lokaalmarkt en workshops voor kinderen.
Lokaalmarkt

Op de lokaalmarkt kan je tal van ondernemingen, organisaties en hobbyisten terugvinden uit de omgeving van Hooglede. Ze vertellen je graag meer over hoe zij op een duurzame manier proberen te werk te gaan. Onder andere deze organisaties kunt u er terugvinden:

Imker René Van Isacker
Hello August
Pepieto
Keranniek
Homemade happiness
Sarto Moderno
Juwelen Geertrui
Ateljee Creomagico
Natuurpunt Mandelstreke
VIVES Techniekacademie
Gemeente Hooglede
Huis van het kind Hooglede-Gits
Politiezone RIHO
Mirom Roeselare
Velt
Tuinhier
Koken.eten
Appelsappen Liliane Coppé – Geert Cools
Vegansa

Wilt u ook deelnemen aan de lokaalmarkt? Dan mag u gerust nog een mailtje sturen naar ecolution.hooglede@gmail.com.
Lezingen

Wil jij weten of er nog haalbare oplossingen zijn voor het klimaat? Kom dan zeker luisteren naar de interactieve lezingen van Nic Balthazar en Bram Verbruggen. Benieuwd naar de oplossingen van de gemeente? Kom dan zeker luisteren naar hun lokaal Klimaatplan 2030. Je krijgt er meteen ook concrete acties waarmee je zelf kan aan de slag gaan.
Panelgesprek

Na de lezingen komen de sprekers samen met andere experten om te discussiëren over verschillende onderwerpen omtrent duurzaamheid. Het panelgesprek wordt geleid door Peter Norro, directeur dienst omgeving van de provincie West-Vlaanderen.
Workshops voor kinderen

Heel de middag wordt er ook animatie voor de kinderen voorzien zoals smoothies fietsen, een spelprojector en gerecycleerde pennenzakken maken met de techniekacademie. We voorzien ook leerzame opdrachten en knutselwerkjes gekaderd in het thema duurzaamheid. Zo leren de kinderen op een speelse manier iets bij over het milieu.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.