Home > Hooglede heeft attentie voor alle 80-plussers: 600 plantjes worden uitgedeeld

Hooglede heeft attentie voor alle 80-plussers: 600 plantjes worden uitgedeeld

Geschreven op 23 april 2020 om 18:02 door Mario De Wilde

In Hooglede zorgen ze, met professionelen én vrijwilligers, voor elkaar. Sinds de uitbraak van COVID-19 zijn de zorgdiensten van de lokale besturen meer dan ooit in actie. Met een warm hart en een bewonderenswaardige gedrevenheid geven onze medewerkers het beste van zichzelf, zowel in het woonzorgcentrum als in de thuiszorgdiensten. Ook in tijden waarin het allesbehalve evident is, blijven ze de zorg op ieders maat garanderen. De onvermoeibare inzet en vakkundigheid van professionelen, maar ook de solidariteit tussen burgers maakt de wereld, de gemeente en de buurt echt wel mooier.

De actie Hooglede Helpt staat sinds enkele weken in de steigers en is hier een perfect voorbeeld van. Ongetwijfeld is er op onze gemeente zeer veel spontane burenhulp, maar niet iedereen heeft een sterk en beschikbaar netwerk. Meer dan 50 vrijwilligers hebben zich intussen aangemeld om mensen die thuis wonen en een zorgbehoefte hebben te helpen. Via een digitaal platform en een zorgtelefoon (051/228801) worden de vragen aangepakt. Er werden al massaal mondmaskers genaaid, er werden kaarten en brieven geschreven en ook voor een aantal mensen werden reeds boodschappen gedaan. Om alle thuiswonende ouderen deze week een hart onder de riem te steken worden er door vrijwilligers ongeveer 600 plantjes bedeeld.

Met heel veel dank aan de vrijwilligers Annelies, Stephanie, Nancy, Lara, Leontine, Lies, Lynn, Melanie, Myriam, Nele, Olivier, Patriek, Petra, Ward, Patricia, Sabien, Stephanie, Tamara, Zohra, Alexander, Amber, Angie, Martine, Hanne, Greta, Renny, Frans, Frederik, Julie, Ivan, Joke, Joske en andere sympathieke helpers.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.