Home > Hoog bezoek in Sint-Pieters-Kapelle: Culibel was te gast in bekende restaurant Kapelle

Hoog bezoek in Sint-Pieters-Kapelle: Culibel was te gast in bekende restaurant Kapelle

Geschreven op 15 maart 2023 om 10:17 door Mario De Wilde

Culibel, dat de culinaire vriendschap in Vlaanderen hoog in het vaandel draag, streek voor haar maandelijkse bijeenkomst neer in restaurant Kapelle, met Evelyn en Joachim Vandermeersch als joviale gastheren, goed voor een gezellig avondje genieten onder het thema Wijn & Gerecht. Culibel-voorzitter Mario Afschrift (’t Oosthof, Snellegem) was in de wolken: “Culibel staat borg voor gastvrijheid en culinaire belevenis, volgens de regels van de kust. Het accent ligt op de vriendschap en vakmanschap. Collegialiteit is hier het ordewoord. Vandaar onze bijeenkomsten waarbij een volbloed wijnkenner de wijnen op de beste manier koppelt aan de gerechten van de chef. Hetgeen de crew van ons kersvers lid Evelyn Vandermeersch vandaag op tafel zette was subliem. Wijnspecialist en sommelier Peter Nachtergaele zorgde voor de rest.”

WIJN & GERECHT

Hoe dan ook, de culinaire avond werd er eentje om duimen en vingers af te likken. Uit het fornuis toverden Evelyn en Joachim heerlijke gemarineerde Sint-Jacobsvruchten gevolgd door boterzachte filet van kalf met risotto en asperges. Wijnmeester zorgde hierbij dat telkens twee blind te proeven wijntjes het glas sierden. Afgevaardigd beheerder Geert Debrabandere (De Nieuwe Lekkerbek, Ruiselede): “Sublieme keuze telkens en verrassend hoe de smulpapen de herkomst van de wijnen wisten te benaderen. Ook dat is Culibel op zijn best.”
Het is duidelijk dat de Culibelleden ten volle genoten van hetgeen op tafel gezel werd. “Een avondje onder vrienden is het gezelligste wat we kunnen wensen”, gaf bestuurder Rik Vandermeersch (La Tulipe, Middelkerke) nog graag mee.

CULIBEL AAN ZEE

Culibel is aan zee sterk vertegenwoordigd met de diverse restaurants. Het geheel is in goede handen van voorzitter Mario Afschrift geruggesteund door Geert Debrabandere, Johan Deceuninck, Guido Vandamme-Vinckier, Guido Neirynck, Alain Blancquaert en Rik Vandermeersch. Culibel: meer info www.culibel.be

Foto: Deze leergierige en culinaire leden van Culibel zaten graag aan de tafels van restaurant Kapelle voor een avondje Wijn & Gerecht.

Foto2: Evelyn Vandermeersch, Rik, Joachim en Christa Vandermeersch

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.