Home > Hommeles over nog te bouwen Lichthuys aan de haven van Cadzand

Hommeles over nog te bouwen Lichthuys aan de haven van Cadzand

Geschreven op 6 oktober 2020 om 08:42 door Mario De Wilde

Gisteren is een procedureslag begonnen omtrent de nieuwbouw van het appartementencomplex Lichthuys, vlak aan de haven van Cadzand-Bad. Inzet is vooral de vraag waar de voorgevels van de nieuwbouw langs de boulevard precies moeten komen. De Raad behandelde gisteren in Den Haag de bezwaren tegen het plan van bouwontwikkelaar Jan Pieter Faas om op Boulevard van Wielingen 57a dit imposante appartementengebouw te bouwen. Een gebouw met vijf lagen, een tiental luxe appartementengebouwen, een parkeergarage en commerciële ruimtes in de plint(begane grond). Grote hinderpaal voor de tegenstanders is dat Lichthuys, ten opzichte van de eerder gebouwde hogere woon en winkelcomplexen op nummers 52 en 54, een paar meter naar voren steekt. Die eigenaren en ontwikkelaars vinden dat ‘absoluut niet kunnen’, omdat hun appartementen straks minder uitzicht en meer schaduw krijgen.

Ontwikkelaar Faas noemde dat tijdens de zitting complete onzin en vindt dat die twee meter nauwelijks uitmaakt. Tijdens een eerdere vergadering was afgesproken dat de nieuwbouw ‘op min of meer dezelfde rooilijn(grondeigendomsgrens) gebouwd zou worden’. Volgens Faas wordt zijn Lichthuys precies op die lijn gebouwd en zit het probleem juist bij 52 en 54, die te ver naar achteren zouden zijn gebouwd en nog wel op voorstel van de ontwikkelaars die zich nu tegen zijn plan hebben gekeerd.

Lichthuys Cadzand wordt gebouwd vlakbij de haven, de duinen en het prachtige strand van Cadzand. Het gebouw is stijlvol en heeft enkele unieke elementen zoals de glazen toren op de westhoek aan de havenzijde, een hoge begane grond, een zinken dak met grote raampartijen en een exclusieve architectuur en afwerking. Dankzij de grote ramen in Lichthuys Cadzand, die doorlopen tot op de vloer, kunt u optimaal genieten van het uitzicht en de mooie lichtinval die zo kenmerkelijk is voor een woning aan zee. Het penthouse en de appartementen in de westelijke toren hebben aan de zeezijde een pui die volledig als harmonicadeur te openen is. Hiermee verandert de woonkamer in een uniek terras. De appartementen in de oostelijke toren en het oostelijke penthouse hebben ook een fijn balkon aan de zeezijde. De middelste appartementen hebben grote raampartijen aan de zeezijde met drie Franse balkons met openslaande deuren. De penthouses hebben in de woonkamer ook unieke manshoge dakramen die helemaal open kunnen. Alle appartementen in de oostelijke en westelijke toren en de penthouses hebben aan de achterzijde enorme balkons, tot wel 2.80 meter diep, op het zuiden. Hier kan volop genoten worden van de vele zonuren in Cadzand.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.