Home > Hoera, goodiebags. Kortemark zet in op mondhygiëne bij kleuters

Hoera, goodiebags. Kortemark zet in op mondhygiëne bij kleuters

Geschreven op 17 maart 2021 om 16:26 door Mario De Wilde

Alle kinderen uit de derde kleuterklassen in Kortemark krijgen binnenkort een zakje met een gratis tandenborstel en gratis tandpasta, én de nodige tips en richtlijnen voor een goeie mondhygiëne. De actie kadert binnen het charter Gezonde Gemeente.
Kortemark ondertekende in 2013 het charter Gezonde Gemeente. De gemeente engageert zich hierbij om werk te maken van een samenhangend gezondheidsbeleid, waarbij de inwoners praktijkgericht op weg geholpen worden om gezond te leven in een al even gezonde omgeving

Er werd de voorbije jaren op verschillende thema’s ingezet, gaande van voeding en beweging, over geestelijke gezondheid tot tabak, alcohol en drugs. Kortemark koos deze keer voor een gezondheidsthema dat nog te vaak vergeten wordt: mondgezondheid. “Het is belangrijk om al van jongs af aan het belang van goed en juist poetsen aan te halen”, zegt schepen van gezinsbeleid en kinderopvang Christine Logghe. “Daarom kozen we ervoor om in te zetten op mondhygiëne bij de derde kleuters uit de scholen in onze gemeente.”
Goodiebags
Een jaar geleden nam Kortemark Jana Syoen aan als intergemeentelijke preventiewerker. Ze werkt een vijftal uren per week voor de gemeente en ondersteunt hen in het uitwerken van preventieve gezondheidsacties. Ze sloeg de handen in elkaar met Nele Denolf van Huis van het Kind Kortemark om goodiebags samen te stellen voor de derde kleuters. De goodiebag bestaat uit een zakje met het logo van het Huis van het Kind Kortemark, gevuld met een tandenborstel, tandpasta en een folder van het Vlaams Instituut Mondgezondheid met tips rond goed en juist poetsen.

Voor deze actie werd samengewerkt met Stationshub De Stoasje, een uitvalsbasis waar personen uit OC Sint-Jan De Deo Handzame en Tordale Torhout kleine taken opnemen. Hun bewoners hielpen de goodiebags samenstellen. Volgende week brengt de intergemeentelijke preventiewerker de 150 goodiebags naar de zes scholen. Ook in Koekelare en Torhout, waarmee Kortemark voor deze campagne de handen in elkaar sloeg, gebeuren binnenkort gelijkaardige acties.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.