Home > Hoera frieten: Brugse WZC De Vliedberg wint opnieuw griepvaccinatiecampagne met 82% prikken

Hoera frieten: Brugse WZC De Vliedberg wint opnieuw griepvaccinatiecampagne met 82% prikken

Geschreven op 11 maart 2024 om 09:56 door Mario De Wilde

Zoveel mogelijk medewerkers motiveren om zich te laten inenten tegen de griep. Dat is het doel van de jaarlijkse griepvaccinatiecampagne die de overheid promoot. Ook de zorg- en verpleegkundigen van Mintus springen mee op de kar. Het Mintus-woonzorgcentrum uit Brugge dat de hoogste vaccinatiecijfers kan voorleggen, wordt traditioneel beloond met een bezoek van een frietmobiel. WZC De Vliedberg doet het dit jaar opnieuw het best, met een vaccinatiegraad van zo’n 82 procent.

‘Virussen vieren ook deze winter mee’: dat is de slogan waarmee de Vlaamse Overheid in het najaar van 2023 haar griepvaccinatiecampagne lanceerde. Vooral 50-plussers, zwangere vrouwen, mensen met een chronische aandoening en zorgmedewerkers krijgen het advies om de prik te nemen. Bij welzijnsvereniging Mintus in Brugge viel die oproep niet in dovemans oren.

Christel Desutter, preventieadviseur – afdelingshoofd Interne Preventiedienst IDPBW: “De jaarlijkse terugkerende griep is iets waarmee medewerkers in de zorg uiteraard vertrouwd zijn. Sinds de COVID-uitbraak is het bewustzijn over virussen en hoe ze zich verspreiden, duidelijk toegenomen. Een griepvaccin blijft nog altijd de beste manier om de griep een halt toe te roepen. Het overgrote deel van de zorg- en verpleegkundigen bij Mintus is dan ook spontaan op ons vaccinatie-aanbod ingegaan. WZC De Vliedberg deed het meer dan uitstekend, de vaccinatiegraad bij het personeel bedraagt 82 procent. In ruil komt de frietmobiel langs, met de populairste lekkernij van ons land: kraakverse frietjes!” Afgelopen vrijdag kon het personeel van WZC De Vliedberg zich over de middag tegoed doen aan een bakje of zak ‘goudgele Belgische trots’.

Pablo Annys, voorzitter Mintus: “We weten dat de griep elke winter zeker 10% van de bevolking treft. Doorgaans blijven de gevolgen beperkt, maar het virus kan lelijk huishouden bij mensen met een verhoogde fysieke kwetsbaarheid. Om de risico’s te beperken, stimuleren we hen en onze zorgmedewerkers om voor die griepprik te gaan. Het is en blijft de beste bescherming. In WZC De Vliedberg is die boodschap voortreffelijk opgepikt. De hoge vaccinatiegraad wordt beloond met een culinaire extra.” Mintus/OCMW Brugge heeft de griepprik in het najaar van 2023 gratis aangeboden aan alle personeelsleden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.