Home > Hoe zorg je voor een schone/nette werkplek?

Hoe zorg je voor een schone/nette werkplek?

Geschreven op 4 november 2021 om 15:09 door Mario De Wilde

Een schone en nette werkplek zorgt voor een relaxte werksfeer. Wie wil dat nou niet? Soms zit je hele dagen gefocust achter je bureau, waardoor je naderhand geen zin of tijd hebt om op te ruimen. Een optie is dan om schoonmakers in te huren, maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen. Een schone werkplek is van groot belang voor je gezondheid en mentaliteit, vooral omdat je hier bijna elke dag van de week bent. Maar hoe zorg je voor zo’n werkplek? Wij geven jou 4 tips mee, zodat jij ook een relaxte werksfeer kan creëren.

Zorg voor een leeg bureau
Om te voorkomen dat je snel afgeleid raakt, is het handig om alle afleidingen van je bureau te halen. Een notitieblok of brief slingert wel eens rond op je bureau. Berg dit netjes op om te voorkomen dat je bureau vol ligt met spullen die je op dat moment niet nodig hebt. Zorg er dan ook voor dat je opbergkastjes of grote kasten bij je werkplek hebt staan. Om alles geordend te bewaren, kun je gebruik maken van mappen en binders. Dit zorgt voor overzicht.

Schaf voldoende vuilnisbakken aan en leeg deze dagelijks
Wanneer er voldoende vuilnisbakken op de werkplek zijn, draagt dit meteen bij aan een schone ruimte. Zo ben je sneller geneigd om iets in de prullenbak te gooien, dan het op je bureau te laten slingeren. Ook is het belangrijk dat prullenbakken verspreid over het hele kantoor staan, zodat ze voor iedereen makkelijk bereikbaar zijn. Het is ook belangrijk dat deze vuilnisbakken dagelijks geleegd worden, zodat de werkplek fris blijft.

Eet niet bij je bureau
Het is heel handig om te lunchen achter je bureau, maar er zitten wel nadelen aan. Kruimels vallen hier en daar, wikkels en andere voedselresten blijven liggen. Dit zorgt uiteindelijk voor meer schoonmaakwerk en het is niet hygiënisch. In een ruimte of kantine waar iedereen rustig kan eten, is het probleem opgelost.

Plan vaste schoonmaakdagen in
Schoonmaakdagen kun je wekelijks of zelfs maandelijks inplannen. Het zal je verbazen hoeveel je in een dag kan weggooien of schoonmaken. Wanneer je werkplek of kantoor echt toe is aan een grote schoonmaakbeurt, kun je hier het beste een bedrijf voor inhuren zoals schoonmaakbedrijf Gent of een ander schoonmaakbedrijven. Met deze vier tips kun je meteen aan de slag om van jouw werkplek een schone, nette en relaxte plek te maken. Zo werk je niet alleen aan je gezondheid, maar ook aan je mentaliteit!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.