Home > Hoe verhoog je je online zichtbaarheid met SEO?

Hoe verhoog je je online zichtbaarheid met SEO?

Geschreven op 21 december 2022 om 14:26 door Mario De Wilde

Elke webshopeigenaar kent het vast: SEO of Search Engine Optimisation, is één van de manieren om je online zichtbaarheid te verhogen. Hiernaast zijn ook andere technieken zoals SEA, CRO en UX interessant, maar wij zoomen vandaag in op SEO en hoe ook jij dit kan inzetten voor jouw webshop.

Start met de basics

Voor je aan linkbuilding, Google Analytics en technische SEO begint, is het interessant om de basis even goed door te nemen. Hoe werkt SEO? Wat is het doel van SEO? Welke onderdelen moet je aanpakken voor het beste resultaat? En hoe scoort je website op dit moment? Daarna start je aan een zoekwoordenonderzoek. Vergeet niet dat ook jij als webshopeigenaar hier enorm veel over kan weten. Ga dus samen met een digital agency aan de slag: zij kunnen ze je via een zoekwoord analyse namelijk belangrijke termen aanreiken voor jouw sector. Maar ook jij kan hier gaan kijken welke zoekwoorden belangrijk zijn om op te ranken, rekening houdend met je USP en strategie.

Neem je website onder de loep

Nu is het tijd voor de twee onderdelen van SEO: content en techniek. Onder content verstaan we de inhoud van jouw website: heb je een duidelijke homepage met je USP’s op? Zijn ook je categoriepagina’s uitgebreid beschreven en is je inhoud uniek en gericht op de lezer? En vergeet ook geen hoofdzoekwoorden in je titels. Maar ook techniek valt niet te onderschatten: heb je een logische URL structuur, staan je canonicals goed ingesteld, wat is de laadsnelheid van je website en doe je aan interne linking? 

Zorg ook dat je SEO inspanningen meetbaar blijven. Via SEO tools zoals Semrush, Google Analytics en Google Search Console kan je je groei meten. Houd daarnaast ook Google updates in de gaten.

Werk aan je autoriteit

Tenslotte kan je gaan werken aan je autoriteit, dat wil zeggen: wordt jij als autoriteit gezien over een bepaald onderwerp? Hoe meer verwijzingen, hoe groter het signaal dat jij over een bepaald onderwerp de autoriteit bent. Daarom kan je ook een linkbuildingstrategie uitwerken. Zo kan je kwalitatieve links opbouwen. Daarnaast is het ook belangrijke om interessante en unieke content op je website te plaatsen waar andere websites naar kunnen linken. Waar ben jij een echte expert in en kan je anderen mee helpen? Of hebben jullie een interessant onderzoek uitgevoerd? Vergeet het dan niet op je website te plaatsen zodat je ook zo links kan verzamelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.