Home > Hoe start je als West-Vlaming een bedrijf in Nederland?

Hoe start je als West-Vlaming een bedrijf in Nederland?

Geschreven op 13 mei 2022 om 08:34 door Mario De Wilde

Het zou nog eens goed kunnen dat u er wel eens aan gedacht heeft een bedrijf te beginnen in Nederland. Zo kent het land van onze Noorderburen vele belastingvoordelen en andere gunstige handelsvoorwaarden. Hoe u precies een bedrijf begint in Nederland als buitenlander of niet-Nederlander, zullen wij u in dit artikel haarfijn uitleggen. Ook zullen wij u voorzien van enkele handige tips en trucs als het gaat om een onderneming beginnen in Nederland.

Controleer of u aan de vereisten voldoet om in Nederland te mogen blijven

Als u als ondernemer van plan bent in Nederland handel te drijven en daar ook te gaan wonen, dan zult u aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Mocht u bijvoorbeeld geen Europees staatsburger zijn, dan dient u een tijdelijke verblijfsvergunning aan te vragen. Als u van plan bent een innovatieve startup te lanceren, dan kunt u wellicht in aanmerking komen voor een speciaal startup visa.

Als u ook zaken wilt gaan doen in Nederland, dient u een zakelijke bankrekening te openen met IBAN. De Nederlandse Vereniging van Banken heeft een handige Quick Scan ontwerpen die u kunt gebruiken om te kijken of u in aanmerking komt. Overigens dient u ook in bezit te zijn van een geldig coronabewijs om Nederland binnen te geraken.

Kies een handelsnaam voor uw bedrijf

Om uw eigen zaak te beginnen in Nederland dient u natuurlijk een pakkende bedrijfsnaam, ook wel handelsnaam genoemd, te bedenken voor uw onderneming. Dit is verplicht en deze mag niet al te veel lijken op andere, al bestaande bedrijven in Nederland.

U kunt de handige gratis creative bedrijfsnaamgenerator van https://biznamewiz.com/nl/ gebruiken om op bedrijfsnaamideeen voor uw bedrijf of product te komen. Een goede bedrijfsnaam zorgt er voor dat personen die in aanraking komen met uw bedrijf openstaan meer over uw bedrijf te horen en wellicht zaken met u te doen.

Schrijf een bedrijfsplan

Voordat u begint met uw eigen onderneming, is het aan te raden een uitvoerig bedrijfsplan samen te stellen. In uw bedrijfsplan geeft u uw plannen aan, zoals welke bedrijfsvorm u wenst te voeren, wat voor producten u wenst te gaan verkopen en wie uw klanten zullen gaan zijn.

Ook dient u zich af te vragen hoe u aan uw startkapitaal geraakt en of er wel voldoende vraag is naar de producten of diensten die u wens te gaan leveren aan de Hollandse markt. Als u met uw onderneming wilt slagen in Nederland, is het van uiterst belang dat u deze stap niet overslaat.

Kies een bedrijfsvorm

Wanneer u zaken gaat doen in Nederland kunt u voor uw onderneming kiezen uit diverse rechtsvormen. Zo kent Nederland de eenmanszaak, de Vereniging onder Firma en de Besloten Vennootschap. Of het nu verstandiger is om een BV te starten of toch juist een eenmanszaak, ligt volledig aan uw situatie af. U doet er goed aan persoonlijk financieel advies in te winnen bij een expert om te bepalen wat voor u de meest geschikte bedrijfsvorm is.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.