Home > Hoe creëer je een effectieve flyer? 

Hoe creëer je een effectieve flyer? 

Geschreven op 9 november 2023 om 08:50 door Mario De Wilde

Flyeren is nog altijd een van de beste vormen van offline marketing. Het is een goede manier om (potentiële) klanten zo snel mogelijk veel informatie te bieden. Toch is flyers printen niet altijd even eenvoudig. Dat komt niet door het gebrek aan aanbieders, maar doordat het niet gemakkelijk is om het juiste ontwerp te creëren. Je wilt immers niet alleen dat de flyer een lust voor het oog is, maar ook dat deze de lezer van de juiste informatie voorziet. Maar hoe creëer je een effectieve flyer? Waar denk je aan? In dit artikel zetten we een aantal belangrijke tips op een rij. 

Het doel van de flyer 

Voordat je begint met het ontwerp is het eerst belangrijk om het doel van de flyer te bepalen. Je kan zeer uiteenlopende redenen hebben om een flyer te maken. Misschien wil je deze huis aan huis laten bezorgen om meer naamsbekendheid te genereren en hopelijk potentiële klanten binnen te slepen. Maar een flyer kan ook dienen om bestaande klanten extra informatie te geven of om uit te delen op een event. Het ontwerp is natuurlijk voor een groot deel afhankelijk van het doel. Wat wil je hier precies mee bereiken? Wil je informeren, enthousiasmeren of mensen tot actie overhalen? Als het doel helder is, wordt het gemakkelijker om hier tijdens het ontwerpen van de flyer rekening mee te houden.

Gebruik de huisstijl van jouw bedrijf 


Het is belangrijk dat het ontwerp van de flyer overeenkomt met de huisstijl van jouw bedrijf. Dit creëert herkenbaarheid. Dat is immers ook wat je wilt. Je wil door de jaren heen naamsbekendheid vergaren. Dat mensen het logo of de huisstijl van jouw bedrijf zien en er direct een gevoel van vertrouwen ontstaat. Wees je ervan bewust dat naamsbekendheid echt enorme gevolgen kan hebben voor hoe mensen je bedrijf zien. Hoe bekender deze is, hoe eerder zij voor jouw diensten of producten kiezen. Een bekende huisstijl doet dan ook wonderen.  

Schakel een professionele designer in 


Natuurlijk zijn er verschillende tools waarmee je eenvoudig zelf een flyer kunt ontwerpen. Dit lijkt een eenvoudige oplossing en ook nog het meest voordelig. Misschien is het wel goedkoper, maar wees je ook bewust van het eindresultaat. Flyeren is een relatief betaalbare vorm van marketing. Maar dan wil je natuurlijk wel dat het effect heeft. Wanneer je geld uitgeeft aan het printen van de flyers en deze uiteindelijk helemaal geen resultaat hebben, dan is het uiteindelijk nog te duur geweest. 

Als je er dus voor kiest om te flyeren, dan is het ook belangrijk dat dit direct op de juiste wijze wordt gedaan. Schakel daarom een professionele designer in om jou hierbij te helpen. Deze kan op basis van jouw persoonlijke wensen, de huisstijl van het bedrijf en het doel van de flyer een ontwerp samenstellen. Het voordeel van een professionele designer is dat deze ruimschoots ervaring heeft met het ontwerpen van flyers voor diverse bedrijven. Hierdoor weet je zeker dat de flyer aan alle wensen zal voldoen en hopelijk ook het gewenste resultaat zal hebben.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.