Home > Hockeyclub Koksijde opent nieuw terrein en clubhuis in Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke

Hockeyclub Koksijde opent nieuw terrein en clubhuis in Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke

Geschreven op 11 september 2021 om 14:01 door Mario De Wilde

Gisteren vond de officiële opening plaats van het gloednieuwe hockeyterrein en clubhuis van Hockeyclub Koksijde in Sportpark Hazebeek in Oostduinkerke. Het hockeyveld is een kunststoftapijt, type waterveld, met professioneel beregeningssysteem, LED-verlichting, extra belijning voor jeugdcompetitie en het voldoet aan de strengste normen van de Internationale Hockey Federatie. Het aanpalende clubhuis beschikt over 4 groepskleedkamers met douches, 2 kleedkamers voor scheidsrechters, een publiek sanitair en wordt uitgebaat door Hockeyclub Koksijde tijdens trainingen en wedstrijden.
De gemeente Koksijde investeerde in totaal 2,2 miljoen euro in het project, waarvan de Vlaamse Regering 300.000 euro subsidieerde.

Rondom het hockeyveld is ook een uitbreiding aangelegd van de bestaande finse looppiste: je kan nu ruim 550 meter extra joggen op houthaksel, een ideale zachte loopondergrond om blessurevrij te blijven. In totaal is de finse piste op Sportpark Hazebeek nu 1,35 kilometer lang. Dit jaar wordt ook nog onze Paul Herygers mountainbikeroute hierlangs omgeleid en wordt een extra stukje technisch parcours gemaakt rondom het hockeyveld. Burgemeester Marc Vanden Bussche: “Ik ben bijzonder trots op deze nieuwe parel. De hockeysport groeit en Koksijde is opnieuw trendsetter in de regio door hierop in te spelen. Ik ben er zeker van dat dit een stimulans zal zijn om onze jeugd enthousiast te maken voor deze sport.”
Hockeyclub Koksijde: competitie en trainingen
Hockeyclub Koksijde houdt trainingen op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en op zaterdag wordt er competitie gespeeld. De competitiekalender kan je raadplegen op hckoksijde.be. Hockeyclub Koksijde telt nu ruim 150 leden. Voorzitster Nathalie Jacob: “Wij willen een club die voor iedereen toegankelijk is, zowel voor recreatieve als competitieve spelers. Door de snelle groei zijn we op zoek naar trainers en coaches. We zijn Lokaal Bestuur Koksijde dankbaar voor dit prachtig complex.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.