Home > High tech CNC machine doet intrede op Kortrijkse campus Engineering

High tech CNC machine doet intrede op Kortrijkse campus Engineering

Geschreven op 23 december 2021 om 14:42 door Mario De Wilde

Tijdens de openbedrijvendag van oktober stelde het Guldensporencollege campus Engineering zijn vernieuwde werkplaatsen voor. Toen sprak directeur Koen Quaghebeur de ambitie uit om de uitrusting van de werkplaatsen zo dicht mogelijk te laten aanleunen bij de uitrusting van de modernste bedrijven uit de regio. Dit is voor het onderwijs geen sinecure maar we slaagden er toch in om onze afdeling houtbewerking uit te rusten met een hoogtechnologische horizontale CNC- freesmachine. Na een grondige opleiding van de leerkrachten zullen in 2022 de leerlingen vanaf de tweede graad hun digitaal ontworpen project via hun eigen laptop naar de nieuwe Homag Centateq P-110 machine kunnen doorsturen. De machine geplaatst door de firma Vens & Thiers uit Heule is nu al het paradepaardje van de school. Campus Engineering: de modernste apparatuur in de modernste werkplaatsen.

Op foto 1 vlnr: directeur Melissa Vlietinck, directeur Koen Quaghebeur, afdelingscoördinator Geert Devolder en technisch adviseur houtbewerking Jochen Dassonneville.
Op foto 2: technisch adviseur houtbewerking Jochen Dassonneville

2 reacties

Koen
Geschreven op 2021-12-24 16:51:37
Doen we zeker. Dit was al een oudere aanbesteding. Als school moeten we werken met het aanbestedingssysteem van de overheid. Voor al onze toekomstige machines schrijven we ook kwalitatieve leveranciers uit de regio aan. Zeker ook jullie. Kunststofbewerking doen wij spijtig genoeg nog niet.
Bart Terryn
Geschreven op 2021-12-24 14:40:10
Koen, als het een project is voor kunststof of aluminium kunt U ook bij ons terecht.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.