Home > Heuvelland, Ieper, Poperinge en Zonnebeke eendrachtig met Klassiek! Beleven in de Westhoek

Heuvelland, Ieper, Poperinge en Zonnebeke eendrachtig met Klassiek! Beleven in de Westhoek

Geschreven op 9 juni 2020 om 15:54 door Mario De Wilde

Heuvelland, Ieper, Poperinge en Zonnebeke slaan de handen in elkaar om vanaf het seizoen 2020-2021 een kwaliteitsvol aanbod klassieke muziek naar de Westhoek te brengen. Onder de noemer ‘Klassiek! Beleven in de Westhoek’ kan het publiek genieten van klassieke concerten op unieke locaties in de vier gemeenten. Tot voor kort kon de liefhebber van klassieke muziek rekenen op de programmatie van WestClassic in Ieper en Poperinge. Met ingang van het seizoen 2019-2020 zette de vzw haar activiteiten stop, wat een verarming was van het aanbod klassieke muziek in de Westhoek. Heuvelland, Ieper, Poperinge en Zonnebeke willen met een bovenlokale samenwerking klassieke muziek terug op de kaart zetten, zodat het publiek ook deze kunstvorm dicht bij huis kan beleven.

De vier gemeenten presenteren voor het seizoen 2020-2021 een gevarieerd en kwalitatief programma klassieke muziek. Het programma bevat een Beethovenweek, een nieuwjaarsconcert van CASCO Phil o.l.v. Benjamin Haemhouts, een concert van Oxalys ensemble, de Boetepsalmen van Lassus door Psallentes, moderne klassieke muziek door het Ataneres Ensemble en tenslotte een aperitiefconcert door Trio Aries. Deze topensembles en -orkesten spelen op verschillende locaties in de regio waaronder Het Perron in Ieper, de Gotische zaal in het stadhuis van Poperinge, de Sint-Medarduskerk in Wijtschate en Sint-Margarethakerk in Geluveld.

De kwaliteit en variatie van het programma trekken de partners door naar de vormingstrajecten die georganiseerd worden bij drie van de zeven concerten. Twee avonden in de week, voor of na het concert, kunnen geïnteresseerden bijleren over de componist, de stijlperiode… De vier gemeenten werken hiervoor actief samen met dé Academie Ieper en de Kunstacademie Poperinge. Alle informatie over het project en het programma is terug te vinden op de website www.klassiekbeleven.be. Iedereen kan vanaf vandaag een kijkje nemen en zich laten inspireren door het nieuwe aanbod. De ticketverkoop start van zodra er meer duidelijkheid is over de nieuwe richtlijnen voor de cultuursector.

De Vlaamse overheid kende een subsidie voor bovenlokale cultuurwerking toe van 45.720,60 euro voor de realisatie van het project. De subsidie is toegekend voor een periode van drie jaar vanaf 1 januari 2020.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.