Home > Hete zesdaagse in Knokke-Heist goed en veilig verlopen. Wat nu volgt is de Iron Man

Hete zesdaagse in Knokke-Heist goed en veilig verlopen. Wat nu volgt is de Iron Man

Geschreven op 12 september 2023 om 07:28 door Mario De Wilde

De lokale politie van Knokke-Heist en de gemeentelijke diensten hebben er een intense en hete zesdaagse opzitten. De onverwachte late hittegolf zorgde ervoor dat heel wat extra dagjestoeristen verkoeling kwamen zoeken aan onze Oostkust. Hoewel het vooral in het weekend zeer druk was in Knokke-Heist, kan de gemeente tevreden terugblikken op het verloop van de afgelopen week. De gemeentelijke preventiedienst en de lokale politie waren goed voorbereid en zetten dan ook extra in op preventie, handhaving en digitale monitoring. De reddingsdienst had extra redders voorzien op de posten ter hoogte van het Lichttorenplein en aan de Duinbergenlaan. Ook het AGSO met partner Horizon Net en de gemeentelijke reinigingsdienst stelden opnieuw alles in het werk om de netheid op straat, pleinen en het strand te blijven garanderen. Door de goede samenwerking en voorbereidingen, verliep alles zonder grote problemen of overlast.

Extra versterking
Vanaf 28 graden Celsius wordt bij de veiligheidsdiensten van Knokke-Heist het hitteplan geactiveerd. De lokale politie zet dan zelf extra mensen in en dit weekend kregen ze bovendien ondersteuning van de collega’s uit Brugge. De extra inzet werd onder andere gebruikt om de in-en uitstroom van het verkeer te controleren. De politiepatrouilles op de zeedijk en het centrum focussen zich extra op het wildparkeren. Tijdens de hittegolf was ook de strandpolitie zeer actief. Zij patrouilleren op het strand en zijn op die manier snel ter plaatse bij een eventueel incident.

Ondertussen weet de politie dat er bij hete temperaturen een ander publiek naar onze gemeente komt. Het gaat dan vaak om jongeren uit grootsteden en uit Noord-Frankrijk. Dit was deze week niet anders, maar op geen enkel ogenblik hebben er zich onveilige situaties voorgedaan. De grote aanwezigheid van de politie in het straatbeeld en het consequent herhalen van de hoffelijkheidscampagne, dragen daar ongetwijfeld tot bij. Bezoekers worden er bij het binnenkomen van de namelijk attent op gemaakt dat luide muziek, ontblote bovenlijven in het centrum en sluikstorten absoluut niet getolereerd worden.

Dit weekend was er door het vele volk uiteraard een piek in het aantal politionele interventies en de politie moest ook een aantal keer bijstand verlenen om verloren gelopen kinderen te vinden. Door de goede samenwerking met alle betrokken diensten en de goede communicatie met de lokale stranduitbaters kende het gelukkig allemaal een goed afloop.

Ook de reddingsdienst zette dit weekend alle zeilen bij. Door de warme temperaturen zochten bezoekers massaal de zee op voor een verfrissende duik. De extra inzet van redders was dus nodig, maar ook hier mag men tevreden terugblikken op de afgelopen dagen zonder grote incidenten. Ondertussen bereidt Knokke-Heist zich voor op een volgend druk weekend, want dan zakken er heel wat triatleten en supporters af naar de badplaats voor het Iron Man weekend.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.