Home > Het wordt weer gezellig boeken snuisteren in hartje Brugge: acht boekenmarkten van juni tot september

Het wordt weer gezellig boeken snuisteren in hartje Brugge: acht boekenmarkten van juni tot september

Geschreven op 31 mei 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

In het eerste weekend van juni, juli, augustus en september organiseert het Comité voor Initiatief Brugge opnieuw boekenmarkten langs de Groenerei en de Steenhouwersdijk in hartje Brugge. De boekenmarkten, destijds gestart door wijlen Jean-Pierre Drubbel, mag ieder jaar weer meer rekenen op veel belangstelling. De opbrengst van het standgeld wordt telkens geschonken aan een goed doel.

Na de geslaagde edities van de voorbije jaren vormen de idyllische Groenerei en Steenhouwersdijk, vlakbij de Vismarkt, opnieuw het decor van de boekenmarkt. De eerste boekenmarkten worden georganiseerd in het eerste weekend van juni. Alle bezoekers zijn komend weekend welkom en dat op zaterdag 3 juni en zondag 4 juni van 10 uur tot 18 uur want maar liefst 27 verkopers hebben zich al ingeschreven. Sold out dus…. Op zaterdagmiddag zal burgemeester Dirk De fauw en enkele schepenen de eerste boekenmarkt van de reeks van zes feestelijk openen. Dat zal gebeuren ter hoogte van de Vismarkt. Op zondag 4 juni zal Joe Baele aan de Groene Rei om 14u – 15u – 16u en 17u leuke verhalen vertellen (gratis). Van achterkamertjes in een klein cafeetje tot grote internationale podia, maar steeds vertellend zonder kapsones, geen schone schijn verhalen, maar (hi)stories uit het leven gegrepen … Kom jij ook luisteren en snuisteren? Het loont zeker de moeite.

De opbrengst van het standgeld wordt opnieuw geschonken aan een goed doel. Dit jaar wordt gekozen voor de ‘Lege Brooddozen’ (School De Varens). Ook een afvaardiging van deze school zal zaterdagmiddag bij de feestelijke opening present zijn. En nu Sabine nog optrommelen voor zonnig (en vooral) droog weer.

Voor dit jaar zijn de data van deze boekenmarkten:

3-4 juni 2023

1-2 juli 2023

5-6 augustus 2023

2-3 september 2023

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.