Home > Het wordt stilaan money-time in het volleybal

Het wordt stilaan money-time in het volleybal

Geschreven op 18 maart 2022 om 09:51 door Geert Demuynck

Tweede nationale B Heren

Rembert Torhout staat met vijftig punten aan de leiding in 2de nationale en heeft zeven punten voorsprong op Balti Kortrijk met nog vijf wedstrijden voor de boeg. De titel is nog niet binnen en Kortrijk kan daar eventueel nog een stokje voorsteken als het dit weekend komaf maakt met dit Rembert. De Torhoutenaren moeten voor hun vijf laatste matchen telkens op verplaatsing en beginnen dus zondagnamiddag in Kortrijk. Kapitein Wouter Verhelst verwacht een pittig duel. “Ik denk wel dat ze de 3-0 van de heenronde niet vergeten zijn”, stelt hij. “Kortrijk is een stevig geheel en staat heel terecht op die tweede plaats maar wij zijn toch de favoriet om uiteindelijk de titel binnen te halen.”

Derde Nationale A Heren

In deze reeks gaat het er nog spannender aan toe. Zaterdagavond ontvangt OLVA Brugge in een onvervalste derby, de leider Tielt. Olva telt slechts drie punten achterstand op Tielt en hiermee is het titeldebat nog altijd niet afgesloten. “Toch wordt het niet simpel”, stelt kapitein Wim Deketelaere. “Misschien dat we thuis nog altijd iets beter kunnen, maar zelfs bij winst blijft Tielt op de eerste plaats staan gezien hun beter gewonnen sets. Het is trouwens een half mirakel dat wij zo hoog staan in het klassement. Het is iedere week behelpen want onze ziekenboeg geraakt niet leeg. Maar we hebben vertrouwen geput uit onze 0-3 winst van vorig weekend in Ertvelde, een ploeg die Tielt toch een belle kon afdwingen. Ik verwacht dus een pot hoogstaande volleybal gekruid met de nodige spanning”, besluit hij lachend.

Wim Deketelaere

Tweede nationale Dames

Het seizoen voor de huidige leider Bissegem zit er bijna op. De Zuid-West-Vlamingen ontvangen in hun voorlaatste wedstrijd de dames uit Lennik die laatste staan in het klassement en daarna volgt Chaumont, twee haalbare kaarten. Dan is het bang afwachten op hun achtervolgers Lint en Blaasveld die elk drie wedstrijden minder hebben gespeeld en slechts luttele punten minder tellen. Bissegem zou wel eens op het einde van de rit als derde eindigen in het klassement.

Derde nationale A Dames

Hier vinden we een mooie strijd terug tussen Vlamertinge en Wingene. Vlamertinge telt vier punten minder dan leider Gooik maar heeft wel 1 match minder gespeeld en Wingene heeft zelfs nog twee matchen meer voor de boeg en telt vijf punten minder dan de leider. Begin april volgt dan het duel tussen Wingene en Vlamertinge dat wel eens bepalend zou kunnen worden voor de titel

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.