Home > Het was volop genieten op de jaarlijkse Boothuisreis van Knokke-Heist

Het was volop genieten op de jaarlijkse Boothuisreis van Knokke-Heist

Geschreven op 29 juni 2020 om 12:09 door Mario De Wilde

Het Boothuis biedt een thuis waar 15 volwassenen met een mentale beperking (woon)ondersteuning krijgen. Ieder jaar gaat de instelling een midweek op reis. Een leuke week met een ongedwongen sfeer waar alles mag en niets moet.

Wijnverkoop

Jaarlijks organiseert Het Boothuis een kaas- en wijnavond. Met de opbrengst van deze avond kunnen de bewoners kosteloos mee op reis. Dit jaar was de kaas- en wijnavond gepland op 20 maart 2020, één week na de start van de lockdown. Het Boothuis was verplicht om deze leuke avond af te gelasten. Bij het zoeken naar een andere oplossing zijn ze gestoten op een crowdselling door het verkopen van wijn. De wijn kan nog steeds aangekocht worden via deze link: https://www.crowdselling.be/boothuis/info

Boothuisreis

Na een lockdown van drie maanden waarbij tien bewoners voltijds verbleven in Het Boothuis, keken zowel de bewoners als begeleiding uit naar hun jaarlijkse Boothuisreis. Een andere locatie, een andere sfeer. Na enkele onzekere dagen hebben ze nu groen licht gekregen om op reis te vertrekken, en dit naar de prachtige streek rond Ieper. Leuke activiteiten zoals gocarten, bezoek aan het dierenpark De Zonnegloed, dagelijks aperitieven en genieten van het mooie weer mochten zeker niet ontbreken. Het was een reis die hen zal blijven herinneren als het kantelmoment voor heel wat versoepelingen van maatregelen, zoals iets drinken op een terrasje, gaan winkelen met de bewoners en terug op stap kunnen met de hele groep. De bewoners hebben deze reis na de lockdown dubbel en dik verdiend, alsook de begeleiding die telkens opnieuw er 100 procent voor gaat om hun bewoners fantastisch te begeleiden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.