Home > Het was al even Kerstmis in Kortrijk. Kerstmarkt maakt dit jaar come-back

Het was al even Kerstmis in Kortrijk. Kerstmarkt maakt dit jaar come-back

Geschreven op 20 september 2021 om 14:10 door Mario De Wilde

Na een jaar afwezigheid is de Kortrijkse kerstmarkt terug van weggeweest. Het belooft een comeback in stijl te worden. De kerstmarkt krijgt vanaf dit jaar een grondige facelift en zal de historische binnenstad intrekken. De kerstmarkt in Kortrijk komt in een vernieuwd jasje terug en lonkt naar de prachtige plekjes van de historische Kortrijkse binnenstad. De verschillende kerstmarktlocaties zullen samensmelten tot één winters geheel. Je kan er wandelen van plein tot plein en genieten van een glaasje jenever, smullen van een warme Luikse wafel of kerstshoppen op zoek naar dat unieke kerstcadeau voor je vrienden en familie. Ook de kinderen zullen aan hun trekken komen. Breng samen met je kroost een bezoekje aan het Huis van de Kerstman of ontdek het kinderspeeldorp in het Begijnhofpark.
Pleinen rond Sint-Maartenskerk vormen epicentrum van de kerstmarkt
De Kortrijkse pleinen krijgen elk hun eigen invulling. Zo heb je op het Sint-Maartenskerkhof een evenementenplein waar bands, dj’s of een winters koor het beste van zichzelf zulen geven. Echt iets voor de muziekliefhebbers dus. Op het Jozef Vandaleplein zal het er dan weer heel wat gemoedelijker aan toe gaan onder de schaduw van de kerktoren. Je kan je er verwarmen aan een klassiek kerstmarktgevoel. De schaatspiste vind je dit jaar terug op het Schouwburgplein en op de Grote Markt komt er een kerstfoor voor alle leeftijden. De animatie, de muziek, de decoratie van de kersthutjes en de wandelpaden worden allemaal op elkaar afgestemd. Sfeer, beleving en verwondering zullen dit jaar nog meer dan anders centraal staan. Een winters wandeltochtje doorheen de stad kan niet anders dan een voltreffer zijn.
Chaletuitbaters gezocht
Zoals elk jaar krijgen alle Kortrijkzanen, Kortrijkse verenigingen en organisaties de kans om een chalet uit te baten. Wens je een chalet uit te baten op een van de voorziene pleinen, grijp dan nu zeker jouw kans. Meer informatie over de periode, tarieven en openingsuren kan je vinden op www.kerstmarktkortrijk.be of neem contact op met de organisatoren via winter@kerstmarktkortrijk.be
Arne Vandendriessche – schepen van Economie: “De zomer loopt op zijn einde en dat betekent dat wij de blik alweer richten op de eindejaarsperiode. We schreven in het voorjaar een nieuwe concessie uit voor de organisatie van de kerstmarkt de komende 3 jaar. We zochten en vonden een jong en ondernemend team dat wilde meestappen in de verhuis van de kerstmarkt naar de historische binnenstad. Ik heb er alle vertrouwen in dat het nieuwe concept zal aanslaan want het biedt meer mogelijkheden om gezelligheid en ambiance te creëren. Dit in combinatie met de vele kerstlichtjes is een garantie op succes. Ook de Kortrijkse handelaars zullen er wel bij varen met al die extra passage in het winkelwandelgebied.”
Matias Declercq, Brecht Francois en Joran Vanhoenacker – organisatoren kerstmarkt Kortrijk: “We danken de stad voor de kans die we krijgen om de kerstmarkt terug te brengen naar de mooie pleinen die Kortrijk rijk is. De komende drie winters zetten we als organisatoren van de kerstmarkt alles op alles om in Kortrijk tijdens de prachtige winterperiode een niet te missen beleving te creëren. Ons streefdoel is om een samenwerking van lokale handelaars en verenigingen op te zetten voor en door de mensen. We kijken er alvast naar uit om alle bezoekers te verwelkomen deze winter.”
Foto: Schepen Arne Vandendriessche (links) samen met de organisatoren (c) Kortrijk

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.