Home > ‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’ komt eraan. Wijk en circusatelier zetten schouders onder eindejaarsactie

‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’ komt eraan. Wijk en circusatelier zetten schouders onder eindejaarsactie

Geschreven op 27 oktober 2021 om 13:38 door Mario De Wilde

Buurtwerk Sint-Jozef en buurtcentrum De Garve uit Brugge pakken dit najaar uit met ‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’. De actie verwijst naar De Warmste Week, waarmee ieder najaar geld wordt ingezameld om sociale projecten te ondersteunen. Het Warmste Doel is deze week aan het publiek voorgesteld in buurtcentrum De Garve. Geert Pollijn, buurtwerker Sint-Jozef: “Via ‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’ willen we gedurende een langere periode acties uitwerken en activiteiten organiseren in onze eigen buurt. We slaan daarvoor onder andere de handen in elkaar met circusatelier Woesh. Woesh! organiseert jeugdkampen, workshops en voorstellingen met het accent op circustechnieken. Ze engageren zich om voor en met de bewoners van Sint-Jozef aan de slag te gaan. Ze geven gratis voorstellingen in de straten en op de pleinenn, jong en oud kunnen ervan genieten. Bovendien is het voor de kinderen ook een uitgelezen kans om kunstjes uit het circus aan te leren.”

‘Het Warmste Doel’ sluit aan bij het nationaal thema van de Warmste Week: kunnen zijn wie je bent. Woesh! geeft kinderen en jongeren in Sint-Jozef de kans om hun (circus)talent te ontdekken en ermee aan de slag te gaan. Maar er is nog meer, vertelt Rita Vandenbussche, centrumleidster De Garve. “Met deze langlopende actie willen we de verbinding in de buurt versterken en daarvoor sparen we kosten noch moeite. Met ‘Soep en Snoep’ verkopen we de komende weken lekkers en een gezond tussendoortje in de buurt. We plannen een hutsepotavond op 18 november. De handwerkgroep van buurtcentrum De Garve gaat jongleerballetjes haken en verkopen onder de noemer ‘Ge-Haakt-balletjes’. En op 22 december nodigen we iedereen uit op het Warmste Kerstfeest in De Garve, waar Woesh! het slotspektakel verzorgt.”

De lijst van de acties is nog niet volledig, maar het team van ‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’ blaakt in elk geval van ambitie. De initiatieven promoten een duurzame, warme buurt die echt om mensen draait.
Schepen Pablo Annys: “Het najaar is naar goede gewoonte een periode waarin we ons hart laten spreken en dingen doen voor anderen. Dat gebeurt met ‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’ op een laagdrempelige en mooie manier. We weten dat het niet voor elk gezin in de buurt evident is aan vrijetijdsactiviteiten, mensen te ontmoeten of te genieten van ongedwongen gezellig. Daar wil deze actie het verschil maken. Bovendien kunnen we dankzij het engagement van Woesh! kinderen en jongeren laten genieten én misschien laten uitgroeien tot succesvolle circusartiesten. De eerste zaadjes worden hier op buurtniveau geplant. In combinatie met alle andere acties van ‘Het Warmste Doel’, maken we van Sint-Jozef een buurt waar verbinding meer dan ooit centraal staat.”

Vereniging of organisaties die interesse hebben om ‘Het Warmste Doel Sint-Jozef’ te ondersteunen of zelf acties te organiseren, kunnen zich melden bij het team van Buurtwerk Sint-Jozef.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.