Home > Het regende Corona-smoezen afgelopen dagen bij onze politiemensen

Het regende Corona-smoezen afgelopen dagen bij onze politiemensen

Geschreven op 23 maart 2020 om 09:51 door Mario De Wilde

Smoezen? Het regende afgelopen twee dagen uitvluchten bij onze politiediensten in onze provincie. En ja, het moet gezegd worden: Vlamingen zijn nog altijd heel inventief wanneer er uitvluchten moeten verzonnen worden. Schuldbewust? Oh, nee. De oorzaken waarom zoveel mensen plots naar onze kust kwamen, zijn vaak hilarisch te noemen. Dankzij ‘een goede wind’ en met dank aan enkele politieagenten, willen we jullie deze Corona-smoezen alvast niet onthouden.

-Middelkerke (vrouw met nog vier mensen in auto): “Mijn hondje is gewoon van op het strand te lopen, ik kan die dat toch niet ontzeggen…”
-Knokke (gezin van vier met auto vol inkopen): “We gaan ons appartement op de Zeedijk leegmaken want er liggen nog producten die verderfelijk zijn.”
-Zeebrugge (koppel uit Hamme): “Ik kom de bloemen in mijn caravan ophalen. Ze staan er al van vorige week.”
-De Haan: ““Mijn vrouw heeft zich deze ochtend bij het ontbijt verwond en de verbanddoos staat nog in onze bungalow in De Haan.”
-Blankenberge (hier zaten ze met drie in de auto): “Mijn oma had de krultang in ons appartement laten liggen en haar kapper is gesloten.”
-De Panne: “Even voorbij Waregem was er een omleiding voor wegenwerken en ik wist niet dat ik aan de zee aanbeland was.”
-De Panne: “Om eerlijk te zijn, we zijn net terug van Spanje en ik had wel iets gelezen over het Corona-virus in België maar ik wist niet dat er maatregelen genomen werden.”
-Onze TV-gids lag nog in ons appartement.
-Zeebrugge (deze krijgt met voorrang de award van onze redactie): Ik had per ongeluk ‘Brugsestraat in Zeebrugge ingevoerd en het moest Brugsesteenweg in Brugge zijn”.
-Middelkerke (koppel met boeket bloemen in de auto): “Onze buren op de camping belden ons dat onze buitenkraan lekte. We dachten om maar zo snel mogelijk te gaan kijken, hé…”

Zelf ook smoezen gehoord? Bezorg ze ons (info@hetnieuwsvanwestvlaanderen.be of reageer onderaan dit artikel) want terwijl we deze regels schrijven, komt er alweer een nieuwe vracht toe. 

1 reactie

Verontrustende lezer
Geschreven op 2020-03-23 11:54:20
Het is wel leuk om dit te lezen, maar ik wil toch een oproep doen aan de kustburgemeesters, Als tweedeverblijver verbieden jullie ons om naar de kust te komen. We begrijpen de ongerustheid, maar zo nemen jullie ons de vrijheid af om te genieten van onze eigendom. Die hebben we door hard te werken en te ­sparen bekomen. Wij zijn geen mensen die hun verantwoordelijkheid niet willen nemen, maar als eigenaar van een vrijstaand huis kan ik nu niet in het onderhoud voorzien. Ik weet ook niet of alles er functioneert en of er geen defecten zijn. In goede tijden sporen jullie ons aan om ons geld aan de kust te komen spenderen. Wij zullen ook nu de afspraken respecteren om afstand te houden tussen personen en zullen geen bezoek ontvangen. Of gaan jullie de taksen voor ons tweede verblijf verminderen omdat we niet kunnen genieten van ons zuurverdiende investering? Ik denk het niet. Een verontrustende lezer

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.