Home > Het nieuwe Hermes Oostende staat op de rails

Het nieuwe Hermes Oostende staat op de rails

Geschreven op 5 mei 2022 om 12:33 door Geert Demuynck

Na afloop van de laatste thuismatch van Hermes Oostende in de sportarena Mister V ging er een zucht van opluchting door de zaal na hun 3-0 overwinning tegen Michelbeke. Met deze zege dwong Hermes zijn behoud af in de Liga Dames en dit voor de vijftiende keer.

Ondertussen heeft de sportieve leiding niet stil gezeten en staat er een nieuw en fris team aan de startlijn. Een zevental speelsters verlaten de club. Fanny Lafeber, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel, Merle Baasdam, Céline Jacquemyn, Milica Misojcic en Coline Vincart zoeken andere oorden op en worden vervangen door een rits speelsters die we hier even zullen voorstellen.

Nummer 1 : Sien Devos

Middenaanvalster Sien Devos is een eerste zeer verrassende nieuwe naam bij Hermes. Vorig seizoen speelde ze nog bij VT Brugge A in eerste promo maar versierde toch een contract na enkele overtuigende trainingen en testen bij Oostende. Blijkbaar is Sien geen familie van coach Koen Devos.

Nummer 2 : Paulien Neyt

Paulien Neyt is een blijver die vroeger bij Aalter, Gent, De Haan, Michelbeke en Lendelede speelde. Ze doet er nog een jaartje bij aan de kust.

Nummer 4 : Tea Radovic

Piepjong is Tea nog maar wat een talent. Ze is ook de dochter van Dragan Radovic, ex-speler van Knack Roeselare, Asse-Lennik en Maaseik. Ook in het buitenland kwam hij aan de bak (Rennes en Nice). Zij komt over van Bevo Roeselare.

Nummer 5 : Kaatje Masschaele

Kaatje Masschaele komt over van Saturnus Michelbeke en is een setter met ervaring. Ze is een pure West-Vlaamse met roots in Vkt Torhout en Lendelede. Ze is ook afgestudeerd als Kiné aan de U-Gent.

Nummer 6 : Charlotte Leys

Volgens de website bvlw.be is Charlotte de beste receptie-hoek van het afgelopen seizoen. Charlie, zoals ze wel eens genoemd wordt door de medespeelsters, is dus een blijvertje

Nummer 7 : Amber Gesquiere

Amber start haar derde seizoen op rij bij Hermes als middenspeelster. In het afgelopen seizoen troonde Amber zich tot kill-block-speelster van het jaar. Bambi, zoals ze ook genoemd wordt in de spelersgroep zal echter met haar 1m89 niet meer de meeste centimeters meten.

Nummer 8 : Yana De Leeuw

Yana is ook een blijvertje en werd ook genomineerd als speelster van het jaar. Volgend seizoen start ze haar derde seizoen bij Hermes als spelverdeelster en komt van Lendelede en Asterix.

Nummer 9 : Louise Gazeau

Hier wordt opnieuw gekozen voor jeugdig talent en ditmaal uit Brabant. Louise was vorig seizoen kapitein van het team van de topsportschool in Vilvoorde. Deze boomlange speelster komt in Oostende wonen.

Nummer 10 : Goele Van den Ouweland

Goele komt over van Michelbeke waar ze vier seizoenen aan de slag was. Receptie-hoek staat er in haar spelersfiche maar ze kan ook goed uit de voeten als opposite.

Nummer 11 : Kory White

Kory is Canadese met reeds een serieus palmares.  Ze was all-time Canada West recordholder in het aantal kills (1377 stuks). Een kill is een aanvalspunt zonder blokkering of opslag. Ze is ook tweemaal uitgeroepen tot Canadese speelster van het jaar.

Nummer 12 : Bieke Kindt

En daar zijn de centimeters… recht uit Gavere. Ze speelde vijf seizoenen bij Oudegem maar maakt nu de overstap naar Hermes. Zij zal een heel belangrijke pion worden als blokkerende speelster. Vorig seizoen won ze de beker met Oudegem

Nummer 16 : Megan Vanden Berghe

Al jaren is Megan de nummer 16 van Oostende. Ze doorliep er de jeugdreeksen en blijkbaar is ze ook de luidste roeper op het plein.

Conclusie :

Oostende trekt de kaart van de Belgische jeugd met 11 Belgen, waarvan 6 West-Vlaamse dames. Enkel Kory White komt uit het buitenland, meer bepaald Canada.

1 reactie

Daniel Devos
Geschreven op 2022-05-06 16:40:06
Het ziet er goed uit. Succes!!!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.