Home > Het Lijsternest in Ingooigem organiseert literaire avonden

Het Lijsternest in Ingooigem organiseert literaire avonden

Geschreven op 7 januari 2020 om 13:31 door Mario De Wilde

Vanaf 2020 slaan het Lijsternest en In D’Halve Maan de handen in elkaar. Samen zullen ze literaire avonden organiseren in het café van An Demets en Piet Lafosse. Dit voorjaar staan alvast drie avonden vast. Dichter en performer Andy Fierens zal op woensdag 15 januari de eerste gast zijn. Wanneer het Lijsternest gesloten is voor publiek stellen zij de oude woning en schuur ter beschikking van auteurs in samenwerking met literatuurhuis Passa Porta. Vanaf 2020 krijgen deze auteurs de kans om het podium van In D’Halve Maan te bestijgen. Om zo het publiek kennis te laten maken met de residenten en residentiewerking van het Lijsternest.

Programma voorjaar 2020

Woensdag 15 januari (20h) – Andy Fierens

Dichter en performer Andy Fierens (1976) geldt als het buitenbeentje van de Vlaamse literaire wereld. In januari resideert hij enkele weken in het Lijsternest om er in alle rust aan nieuw project te kunnen werken. In 2009 debuteerde hij met de bundel Grote Smerige Vlinder bij de Bezige Bij. Hiervoor ontving hij de Herman de Coninck Debuutprijs. Verder is hij ook bekend door het televisieprogramma Iedereen Beroemd waarin hij een vaste rubriek Het Laatste Woord had.

Woensdag 5 februari (20h) – Elisabeth Marain

Elisabeth Marain (1943) debuteerde in het jaar 1979 met haar roman Het tranenmeer. Negen jaar later verscheen haar bekendste werk Rosalie Niemand, dat meermaals bekroond werd. Verder schreef Elisabeth ook jeugdverhalen en reisreportages.

Woensdag 4 maart (20h) – Anna Carlier

Anna Carlier (1994) rondde haar masteropleiding drama aan het KASK te Gent af in 2017 met de voorstelling de Heer Bonifakius. Tijdens haar opleiding won ze de KAAS&KAPPES-prijs. Ze schreef en regisseerde Noman, een verhaal over twee vrouwen die naar een afgelegen plek reizen om uit het leven te stappen. Ze komen terecht in het hiernamaals waar ze de taal niet verstaan. Op dit moment werkt Anna aan een nieuwe monoloog waaruit ze speciaal voor deze avond een stuk zal brengen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thomas Jacques, de coördinator van Het Lijsternest: thomas.jacques@vlaanderen.be of +32 489 81 19 59.

Over In D’Halve Maan

Café In D’Halve Maan bestaat sedert 1880 en werd in 2018 overgenomen door Piet Lafosse en An Demets. Je kan er terecht om iets te drinken en iets klein te eten van donderdag tot en met maandag. Stijn Streuvels was goed bevriend met Aron Duprez, echtgenoot van de tweede uitbaatster van het café.

Over Het Lijsternest

Het Lijsternest in Ingooigem is de mooie, authentiek bewaard gebleven woning en werkplek van de schrijver Stijn Streuvels. Streuvels bouwde Het Lijsternest in 1905, op zoek naar een plek om in alle rust te kunnen schrijven. Door een breed raam heb je aan zijn schrijftafel nog steeds een heerlijk uitzicht over het prachtige, glooiende Ingooigemse landschap dat de auteur inspireerde. Hij bleef er met zijn vrouw Alida Staelens zijn hele leven wonen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.