Home > Het laatste vakje op Monopoly Waregem is ingevuld door Damesvolley Waregem

Het laatste vakje op Monopoly Waregem is ingevuld door Damesvolley Waregem

Geschreven op 1 december 2022 om 14:17 door Mario De Wilde

Sportclub Damesvolley Waregem krijgt het laatste vakje op het Monopoly-spelbord. Vorige week kondigde Groep 24 hun nieuwe versie van het bekende bordspel aan. In deze versie worden alle vakjes aangepast naar Waregemse locaties. Onder andere Park Baron Casier, het zwembad De Treffer en natuurlijk de Markt hebben al een plaats veroverd, maar er was nog één plekje over. Groep 24 heeft alle inwoners van Waregem opgeroepen om te stemmen op hun favoriete sportclub om de meeste stemmen te behalen. Damesvolley Waregem stak er duidelijk bovenuit. Zij bezetten daarbij het laatste vakje op het spelbord.

Na steden zoals Brussel en Antwerpen, krijgt nu ook Waregem een eigen gepersonaliseerde versie van Monopoly. De grote bezienswaardigheden van Waregem kregen al een plekje, het laatste vakje was voorbehouden voor de winnaar van de poll. Naast 1A-voetbalclub SV Zulte-Waregem kreeg dus ook een kleinere club de kans om een plaats te veroveren op het spelbord.

Meer dan 12.000 stemmen

Uit de poll bleek dat Damesvolley Waregem, Basketbalclub Desselgem, Koninklijk Basketteam Waregem, Rugbyclub Waregem en Constantia Hockeyclub de populairste sportclubs uit Waregem en deelgemeenten zijn. Maxim Daveloose van Groep 24 bevestigt dat het spannend was tot de laatste minuut, een echte nek-aan-nek race. Uiteindelijk was het dan toch Damesvolley Waregem die met de winst ging lopen, nadat ze tijdens de laatste uren een ultieme oproep hadden gedaan om te stemmen. In totaal brachten 12.098 mensen hun stem uit. De winnende club kreeg 2.495 stemmen, Basketbalclub Desselgem volgde met 1.849 stemmen, dan kwam Koninklijk Basketteam Waregem met 1.146 stemmen, gevolgd door 910 stemmen voor Rugbyclub Waregem. Constantia Hockeyclub sloot de top 5 af met 536 stemmen.

Blij met de steun

Damesvolley Waregem is heel tevreden met hun winst en steun en kijkt er al naar uit om haar club te zien schitteren op het spelbord. ‘We zijn heel blij natuurlijk. We hebben de stand van zaken de voorbije dagen opgevolgd en zagen dat we naar de top van het klassement klommen, maar om dan uiteindelijk echt te winnen is leuk. De extra reclame voor onze club is dan ook mooi meegenomen’, zegt voorzitter Yves Chanterie. ‘We zijn vooral verwonderd dat we bijna 2500 stemmen kregen, dat maakt ons heel gelukkig en fier’.

Monopoly Waregem ligt vanaf najaar 2023 in de winkel, maar wie zeker wil zijn van een exemplaar van deze gelimiteerde oplage kan al een pre-order plaatsen via de website www.monopolystore.be/waregem.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.