Home > Het is gebeurd, de omleidingsweg te Anzegem komt er definitief niet

Het is gebeurd, de omleidingsweg te Anzegem komt er definitief niet

Geschreven op 14 februari 2024 om 08:43 door Mario De Wilde

Gisteren werd in Anzegem het arrest van de Raad van State omtrent de omleidingsweg. “De Raad van State vernietigt het besluit van de provincieraad van de provincie West-Vlaanderen van 23 november 2021 houdende de definitieve vaststelling van het provinciaal ruimtelijk uitvoeringsplan Omleidingsweg Anzegem.” Het actiecomité ‘Omring Anzegem Niet’ is vanzelfsprekend zeer tevreden met deze juiste beslissing. Anderzijds voelt deze beslissing voelt ook bitter en noodzaakt om scherp te zijn.

“Het is het spijtig om vast te stellen dat noch de Provincie, noch de gemeente Anzegem enige inspanning hebben gedaan om de veiligheid en leefbaarheid in het centrum van Anzegem enigszins te verbeteren in een dossier dat leeft sinds 1996! De Provincieweg tussen Waregem en Anzegem lijkt een vooroorlogse situatie, het is er onleefbaar en levensgevaarlijk voor alle weggebruikers. Een omleidingsweg zou de situatie enkel nog verslechten. Waarom heeft de Provincie de vele bezwaren naast zich neergelegd? Geen zinnig mens die dat begrijpt. Nog nooit werden zoveel bezwaren ingediend bij een PRUP in West-Vlaanderen. Onbegrijpelijk!”

“Erger nog, een voltallige gemeenteraad die beslist om niet meer te beslissen in dit dossier!! Hoe kun je een bevolking zo in de steek laten. Hopelijk beseft de politiek om nu vooruit te kijken met een geloofwaardige visie om de kern van Anzegem en omgeving te geven wat het verdient met het behoud van het mooie landschap en de wonderbaarlijke natuur die Anzegem rijk is. Het actiecomité heeft verschillende duurzame voorstellen voorgesteld. Hopelijk worden deze nu ter harte genomen.”

Het actiecomité wenst een bijzondere dank uit te drukken aan het advocatenkantoor Publius als ook aan de mensen die het dossier bij de Raad van State hebben mogelijk gemaakt.

1 reactie

Leen coorevits
Geschreven op 2024-02-27 09:34:28
Te zot om woorden! De gezondheid van bomen, konijntjes en vogeltjes in het ver afgelegen kluisbos, gaat boven de gezondheid van honderden scholieren, bewoners ėn werknemers binnen de Anzegemse dorpskern.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.