Home > Het is dit weekend weer twee dagen ART Knokke-Heist op de meest onverwachte plekken

Het is dit weekend weer twee dagen ART Knokke-Heist op de meest onverwachte plekken

Geschreven op 28 oktober 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

De 35ste editie van ART Knokke-Heist vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 oktober 2023 in 38 kunstgaleries in Knokke-Heist. ART Knokke-Heist is een open galerieweekend dat hedendaagse kunst toegankelijk wil maken voor een breed publiek, van de nieuwsgierige toeschouwer tot de fervente kunstverzamelaar. Deze 35ste editie toont opnieuw de ongelooflijke diversiteit en rijkdom van de Knokke-Heistse kunstscène.

De kustgemeente biedt op minder dan 2 vierkante kilometer ruimte voor klassieke kunst, moderne kunst, Pop Art, hedendaagse beeldhouwkunst, abstracte kunst, schilderkunst en fotografie. Van klinkende namen als Karel Appel, Panamarenko, Luc Tuymans en Francis Bacon tot opkomend talent: ART Knokke-Heist biedt voor ieder wat wils.

Blikvangers van deze editie zijn onder meer:

-Werk van Charles-Henry Sommelette bij Baronian
-Een tentoonstelling van Klaas Vanderperren bij ART-Gallery
-Een expo van Goran Djurovic, Catherine Jansens, Koyuki Kazahaya, Laurent Lankmans, Manuel Velasco en Xavier Visa bij Galerie Zuid
-Werk van Manolo Valdès, Romain Barlier en Wolfgang Volz by Guy Pieters Gallery
-Een expo van KEIS bij The Cappelleschi Gallery

Knokke-Heist en kunst
Knokke-Heist heeft altijd een bijzondere aantrekkingskracht uitgeoefend op kunstenaars, architecten, beeldhouwers en schilders. Ook vandaag nog wordt er door het gemeentebestuur geïnvesteerd in kunst en cultuur, waardoor Knokke-Heist een echte baken voor culturele bezoekers en kunstliefhebbers wordt.

Op de meest onverwachte locaties tref je kunst aan: De zee, die grote beeldhouwer van Jean-Michel Folon ter hoogte van het Parmentierlaan; Hospitality, in de volksmond beter gekend als ‘De Haas’ van Barry Flanagan op het einde van de Zeedijk; Another Time XVI van Antony Gormley op de golfbreker ter hoogte van het Zwin of de Koppen / Lemuren van Franz West op het Rubensplein en de gestapelde hoofden van Thomas Lerooy: het zijn maar enkele voorbeelden van opmerkelijke stadsbeelden en strandkunstwerken in Knokke-Heist.

Voor alle info: www.artknokke-heist.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.