Home > Het inzetten van een tolk bij videoconferenties

Het inzetten van een tolk bij videoconferenties

Geschreven op 18 oktober 2023 om 06:56 door Mario De Wilde

Wanneer je als bedrijf internationaal opereert, dan is de kans vrij groot dat je met enige regelmaat in een videoconferentie zit met relaties van over de hele wereld. Vooral in de huidige tijd, waarin we ons steeds bewuster worden van het feit dat veel reizen niet goed is voor mens, dier en milieu, is het beleggen van een videocall vele malen beter om te doen. Omdat jullie niet dezelfde taal spreken en het kan zijn dat je er in het Engels niet helemaal uitkomt met elkaar, biedt een tolk uitkomst. Het is daarom dus ook verstandig een professionele tolk van Global Talk in te schakelen voor het vertalen van hetgeen wat wordt besproken tijdens een videoconferentie. Helemaal wanneer het om een wat diepgaande materie gaat, is het belangrijk dat jullie beiden tot de kern weten te komen en dat kan natuurlijk alleen als je dit beide in jullie eigen voertaal kunt doen. Hoe dit precies werkt en welke voordelen het heeft, leggen we je aan de hand van een aantal voorbeelden uit.

De reden om als organisatie te kiezen voor een tolk

De juiste manier van communiceren is voor veel bedrijven een hele uitdaging. Laat staan dat dit in je eigen taal, het Nederlands soms als tot de nodige uitdagingen leidt, is dit, wanneer je moet communiceren met een zakenpartner aan de andere kant van de wereld, nog veel lastiger. Nu weten we ons vaak prima verstaanbaar te maken in het Engels, maar spelen ook de cultuurverschillen mee in het uiteindelijk succesvol beklinken van een deal. Doordat de professionele tolken van Global Talk breed gespecialiseerd zijn, mag je als bedrijf verwachten dat iedere mogelijke drempel zal worden verwijderd. Naast de inzet van een tolk op locatie, kun je voor een eenvoudige meeting ook kiezen voor de tolkentelefoon, zodat iemand direct kan inpluggen tijdens een vergadering of telefoongesprek. Zo kun je direct gebruikmaken van de kennis en expertise van een tolk, zodat het gesprek hier verder geen hinder van ondervindt.

Voordelen van een tolk bij videoconferenties

Door gebruik te maken van een tolk bij videoconferenties kun je jouw boodschap op een duidelijke en effectieve manier overbrengen. Het biedt de mogelijkheid om face-to-face te communiceren met je publiek, ongeacht waar ze zich bevinden. Een ander voordeel is dat je presentatie of talk kan worden opgenomen en later kan worden gedeeld met mensen die niet aanwezig konden zijn tijdens de live sessie. Dit is met name handig voor mensen met drukke agenda’s of internationale collega’s in verschillende tijdzones.

Tot slot

Het inzetten van een tolk als bedrijf bij videoconferenties biedt, zoals je hebt kunnen lezen, talloze voordelen voor bedrijven en organisaties. Door je goed voor te bereiden, zul je merken dat de kracht van je boodschap een stuk groter is, dan wanneer je te maken hebt met een bepaalde mate van een taalbarrière. Maak daarnaast gebruik van de flexibiliteit en efficiëntie van online vergaderingen en maak gebruik van videoconferenties voor het delen van ideeën, kennis en samenwerking op afstand. Door de inzet van een professionele tolk die meer kan dan alleen het vertalen van de boodschap, zul je merken dat je uiteindelijk veel meer weet te bereiken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.