Het hoogste restaurant van België bevindt zich in Oostende: Haut. Tafelen op 95 meter hoogte
Je kan redelijk hoog tafelen in het Brussels Atomium maar de award voor het hoogste restaurant van België staat sinds gisteravond op naam van Haut aan de Leopold III laan 2 (vlakbij het station) in Oostende. Na vijf jaar bouwen door vastgoedgroep Degroote is driekwart van het project volledig klaar en kan je op de 28ste verdieping een tafeltje reserveren bij Dimitri Proost (30), de kersverse chef van Restaurant Haut Skytower One. Zes of negen gangen? Jij kiest! Het zesgangenmenu savoureer je (al) voor €169 per persoon.
Chef Dimitri Proost boetseert een vernieuwende kijk op gastronomie. Hij genoot een klassieke opleiding in ons land en verkende de Japanse keuken. Zo verdiende hij zijn strepen onder meer bij ‘t Fornuis in Antwerpen, Hakkasan in Londen en bij Yamazato in Amsterdam.
In Haut staat de Frans-Belgische keuken centraal, die geïnspireerd is op lokale en seizoensgebonden ingrediënten. “Ik experimenteer graag met internationale technieken, waardoor elk gerecht een verrassing is. Ook de liefde voor de zee vormt een grote inspiratiebron. Mijn culinaire visie is niet onder één noemer samen te vatten en draait vooral om het opzoeken van het onbekende.”, aldus Proost. Een zesgangenmenu kost 169 euro en tijdens de lunch is het ook mogelijk om à la carte te eten.
Maître Randy Degroote legt de gasten in de watten. “Onze filosofie zegt O! Van ontdekken, ongeëvenaard, oprecht, onderdompelen en onvergetelijk.” Hij werkte onder andere als chef bij Restaurant Marina in Oostende, bij Markt XI in De Haan en bij Willem Hiele in Oudenburg.
Restaurant Haut is van woensdag tot en met zaterdag geopend voor lunch en diner.