Home > Het eerste regenboogzebrapad in Nieuwpoort is een feit en bevindt zich in de Astridlaan

Het eerste regenboogzebrapad in Nieuwpoort is een feit en bevindt zich in de Astridlaan

Geschreven op 30 augustus 2023 om 11:16 door Mario De Wilde

In de Astridlaan in Nieuwpoort-Stad ter hoogte van de Kerkstraat is onlangs een gloednieuw regenboogzebrapad geschilderd. De kleurrijke eyecatcher komt er in samenwerking met het Agentschap Wegen en Verkeer en brengt de boodschap dat iedereen, ongeacht zijn of haar geaardheid, welkom is in Nieuwpoort. Het bestaande zebrapad op de kruising tussen de Astridlaan en de Kerkstraat in Nieuwpoort-Stad is omgevormd tot een kleurrijk regenboogzebrapad. De locatie van het drukbezochte zebrapad is in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer doelbewust uitgekozen. Het bewuste kruispunt is immers een drukbezochte plaats en op wandelafstand liggen onder meer het stedelijk zwembad, het sportpark en enkele Nieuwpoortse scholen.

“Net zoals op de regenboogvlag prijken de zes gekende kleuren (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) ook op het zebrapad. Dankzij deze typerende waaier van kleuren valt het uitgekozen zebrapad nu nog meer op.
Naast verhoogde zichtbaarheid en veiligheid brengt het regenboogzebrapad ook een symbolische waarde met zich mee. De waarden solidariteit en verdraagzaamheid worden door Stad Nieuwpoort namelijk hoog in het vaandel gedragen worden, vertelt burgmeester Geert Vanden Broucke: “Nieuwpoort blijft absoluut inzetten op een duurzaam inclusiebeleid. Zo wappert de regenboogvlag jaarlijks op 17 mei tijdens IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie, Bifobie, Transfobie en Interseksefobie, trots aan het Stadhuis. Een hartverwarmend signaal naar de LGBTQIA+-gemeenschap en alle Nieuwpoortenaars. In onze stad is iedereen welkom, ongeacht seksuele geaardheid.”

Foto: Het kleurrijke regenboogzebrapad op de Astridlaan, ter hoogte van de Kerkstraat, in Nieuwpoort-Stad. (© Stad Nieuwpoort)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.