Home > Het doek valt definitief over Triamant in Geluwe. En wat nu?

Het doek valt definitief over Triamant in Geluwe. En wat nu?

Geschreven op 21 augustus 2023 om 07:30 door Mario De Wilde

‘Wonen bij Triamant, dat is zorgen voor levenskwaliteit’. Zo staat te lezen op een banner op de site Triamant te Geluwe. De site, die net geen zeven jaar geleden de deuren opende, werd op 28 juni failliet verklaard. Daarna was het afwachten wat er met de bewoners en de site zou gebeuren. Triamant opende in 2010 nabij St.-Truiden zijn eerste project. Later volgden gelijkaardige projecten in Ronse, Zottegem en Geluwe.
In 2023 werd bekend dat het financieel imperium van Robrechts instortte. Al in 2021 incasseerde zijn centrale Luxemburgse holding AAA Century Invest een verlies van 12 miljoen euro. Van de zes wooncentra werden er in de zomer van 2023 drie failliet verklaard. Om en bij 50 private obligatiehouders werden meegesleurd in de val van Robrechts. Hij noemt de coronacrisis als belangrijkste oorzaak van zijn moeilijkheden.


Hermetisch afsluiten
Tegen eind volgende week zouden alle bewoners moeten weg zijn en een ander onderkomen zoeken, wat niet voor iedereen even evident is. Eenmaal iedereen is verhuisd zou de site hermetisch afgesloten worden tot er een overnemer gevonden is.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.