Home > Het Bevers Harmonieorkest brengt warmere sferen in de lente met ‘Spanish Heritage’

Het Bevers Harmonieorkest brengt warmere sferen in de lente met ‘Spanish Heritage’

Geschreven op 16 maart 2022 om 10:41 door Mario De Wilde

Het heeft ruim twee jaar geduurd voor het Bevers Harmonieorkest (BHO) terug het podium op mocht. Op 22 april 2022 is het eindelijk zo ver. Met Spanish Heritage als thema brengt de harmonie een programma dat het publiek al het zomerse gevoel zal geven in de lente. Oef! Muzikanten en dirigent van het Bevers Harmonieorkest slaken een zucht van verlichting. Het nieuwjaarsconcert op 10 januari 2020 was het laatste dat ze in twee jaar gegeven hebben, op een paar WZC-concerten en een Tournee Conge-optreden in de zomer van 2020 na. Enkele keren zag het er naar uit dat er, zowel vorig jaar als dit jaar, een nieuwjaarsconcert zou kunnen geven worden maar door het opflakkeren van enkele coronagolven werden de partituren opnieuw opgeborgen.

Toen het BHO in november de plannen voor het nieuwjaarsconcert 2022 in rook zag opgaan omwille van de vijfde coronagolf, besliste het bestuur om de moed toch niet op te geven en alvast een datum voor een … lenteconcert te prikken. In de hoop dat dankzij een hoge vaccinatiegraad de maatregelen steeds meer zouden versoepelen, zetten ze 22 april 2022 op de kalender. En jawel … begin maart sloeg de wijzer van de coronabarometer naar geel en mag er weer volop geconcerteerd worden zonder beperking van toeschouwers. Gelukkig hebben dirigent Jan en zijn muzikanten de afgelopen twee jaar niet stilgezeten. Of toch een beetje misschien … Maar in de periodes dat het mocht en in beperkte bezettingen, repeteerden ze aan een nieuw concertprogramma met als titel Spanish Heritage.

Het kernthema is dus Spanje met werken in Spaanse en Latinosfeer, moderne nummers die naar Spanje verwijzen en composities van Spaanse toondichters. Er is in het bijzonder aandacht voor Oscar Navarro, die voor het orkest en het trouwe publiek geen onbekende is. Enkele jaren geleden was Navarro nog gastdirigent tijdens een repetitie in aanloop van het provinciaal muziekfestival. Ook stonden er al enkele werken van hem op het programma van het orkest waaronder Libertadores, zijn eerste en tweede clarinetconcerto. Met het tweede clarinetconcerto wist David Van Maele, begeleid door het BHO zelfs een internationale klarinetwedstrijd te winnen. Plaats van afspraak is wel dezelfde gebleven: de Sint-Jan-de-Doperkerk te Beveren-Leie. Datum om te noteren is vrijdag 22 april 2022 om 20 u.

Zoals al enkele jaren het geval is, zal er geen pauze zijn tijdens het concert waardoor er na het concert meer tijd is om over de muziek na te kaarten en uiteraard heel wat bij te babbelen met vrienden en kennissen in het O.C. t Klokhuis. Kaarten kosten 20 euro en worden enkel nog via de website besteld. Sinds 14 maart 2022 kan je jouw ticket voor het concert online bestellen via www.beversharmonieorkest.be. Je plaats is
gegarandeerd want het zijn allemaal genummerde plaatsen. info@beversharmonieorkest.be – www.beversharmonieorkest.be

Wie er op 22 april niet bij kan zijn, krijgt zoals steeds een tweede kans om het orkest aan het werk te zien. In een organisatie van Pasar Deinze speelt het orkest op zondag 15 mei om 20 u. in het Leietheater te Deinze. Voor info hierover surf naar www.leietheater.be/Pasar. Op initiatief van het orkest, in samenwerking met de Stad Waregem en de Stedelijke Academie, krijgen alle leerlingen aan de academie (Waregem en afdelingen) gratis toegang tot het concert. Zij kunnen met een code die ze op het secretariaat van de academie moeten aanvragen, online hun gratis ticket reserveren

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.