Home > Herstelling van Blinker en Stinker in Damme, Brugge en Knokke-Heist start binnenkort

Herstelling van Blinker en Stinker in Damme, Brugge en Knokke-Heist start binnenkort

Geschreven op 1 augustus 2023 om 11:26 door Mario De Wilde

Nog deze maand starten op het grondgebied van Knokke-Heist, Damme en Brugge de herstellingswerken van de middendijk tussen het Leopoldkanaal en het Schipdonkkanaal, beter bekend als de Blinker en de Stinker. Die is verzwakt na een dijkbreuk vijf jaar geleden. De dam wordt hersteld over acht kilometer. De werken zullen ongeveer vier jaar duren want er moet omslachtig en nauwgezet omgesprongen worden. Bovendien organiseert het agentschap Onroerend Erfgoed een openbaar onderzoek over de opname in de vastgestelde Landschapsatlas van het gebied ‘Damse Vaart en tweelingkanalen Schipdonk- en Leopoldkanaal met omgevende polders nabij Dudzele, Oostkerke en Hoeke, Fort van Beieren en kreken van Lapscheure’ in Brugge, Damme, Knokke-Heist en Maldegem (2023-V27). Ook de landschapselementen en het houtig erfgoed binnen het afgebakende gebied, worden vastgesteld. Het vast te stellen gebied is afgebakend op de kaart op deze pagina. Klik op de groene zone van deze kaart om het volledige dossier te raadplegen.

De documenten zijn eveneens te raadplegen in het hoofdkantoor van het agentschap Onroerend Erfgoed, Herman Teirlinckgebouw op de site van Thurn & Taxis, Havenlaan 88, 1000 Brussel. Raadpleeg hier de contactgegevens en openingsuren om een afspraak te maken.

Opmerking of bezwaar indienen
Opmerkingen en bezwaren over feitelijkheden bezorg je aan het agentschap Onroerend Erfgoed van 1 augustus 2023 tot en met 29 september 2023. Dat kan op drie manieren:

• Bij voorkeur via het digitale formulier op de webpagina van het openbaar onderzoek
• Met een brief aan het agentschap Onroerend Erfgoed, t.a.v. Infopunt Onroerend Erfgoed, Havenlaan 88 bus 5, 1000 Brussel. De poststempel geldt als indiendatum.
• Afgifte op de kantoren van het agentschap Onroerend Erfgoed:
• in Brussel, Herman Teirlinckgebouw, Havenlaan 88 bus 5, 1000 Brussel. (Opgelet! Enkel toegankelijk na afspraak op 02 553 16 50)
• in Brugge: Jacob van Maerlantgebouw, Koning Albert I-laan 1.2 bus 92, 8200 Brugge (Sint-Michiels) (Opgelet! Enkel toegankelijk na afspraak op 050 24 81 50)
• in Gent: Virginie Lovelinggebouw, Koningin Maria Hendrikaplein 70 bus 91 te 9000 Gent. (Opgelet! Enkel toegankelijk na afspraak op 09 276 24 40)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.