Home > Heropstart aanleg bushaltehaven Lepelem langs N9 Oostendse Steenweg De Haan

Heropstart aanleg bushaltehaven Lepelem langs N9 Oostendse Steenweg De Haan

Geschreven op 19 mei 2020 om 12:05 door Mario De Wilde

Wegens de coronamaatregelen werd de aanleg van een bushaltehaven langs de N9 Oostendse Steenweg in De Haan midden maart stilgelegd. Vanaf maandag 25 mei zullen deze werken heropstarten. Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdag 19 juni, op voorwaarde dat de (weers)omstandigheden het toelaten.

Wat?
Het Agentschap Wegen en Verkeer en De Lijn investeren in een vlotte doorstroming van het openbaar vervoer in De Haan. Daarom worden de bushaltes Lepelem op de N9 Oostendse Steenweg vernieuwd. Er worden haltehavens aangelegd met verhoogde perrons. Deze nieuwe haltehavens geeft de bussen van De Lijn de mogelijkheid om te stoppen naast de rijweg. Dit is veiliger. De busperrons worden verhoogd zodat ze beter toegankelijk zijn. De locatie van de nieuwe busperrons werd gekozen door De Lijn op basis van verschillende criteria, in samenspraak met de gemeente De Haan en het Agentschap Wegen en Verkeer.
Hinder?
De werken worden uitgevoerd met verkeerslichten op de N9 Oostendse Steenweg. Vanuit de Lepelemstraat is de toegang tot de N9 Oostendse Steenweg afgesloten, uitrijden is verplicht richting Vlissegem-dorp. De Spanjaardstraat is afgesloten voor alle verkeer, in- en uitrijden is verplicht richting N377.
Timing?
De werken herstarten op maandag 25 mei en zullen 20 werkdagen in beslag nemen. Het einde van de werken is voorzien tegen vrijdag 19 juni. Slecht weer of andere omstandigheden kunnen die timing nog doen opschuiven.
Werken volgens de veiligheidsvoorwaarden
Alle nodige veiligheidsmaatregelen worden strikt toegepast, zodat er op een veilige en verantwoorde manier kan gewerkt worden.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.