Home > Hermes Oostende gaat simpel winnen bij Tchalou

Hermes Oostende gaat simpel winnen bij Tchalou

Geschreven op 7 maart 2021 om 12:45 door Geert Demuynck

In het bekertreffen moest Hermes nog nipt de duimen leggen voor Tchalou in de kwartfinales voor de beker van België. De Oostendse meisjes gingen begin dit jaar met 3-2 de boot in Chapelle-lez-Herlaimont, een dorp net naast La Louvière. De volledige spelersgroep was gebrand op een revanche voor deze nederlaag.

De thuisploeg zag de bui al hangen en hield in de eerste set nog de boot af met enthousiast spel. Oostende verloor de eerste set met 30-28 maar herpakten zich in set 2 en drie duidelijk. De thuisploeg had blijkbaar op haar adem getrapt en in een mum van tijd stond het 19-25 en 17-25 voor de bezoekers. Vooral de Poolse Basia Zakoscielna werd op de vleugel gezocht die telkens uitpakte met verschroeiende smashes.

Set vier ging terug gelijk op tot 15-15 en dan ging de thuisploeg eventjes de mist in. Oostende liep uit tot 15-19, een buffer van vier punten die Tchalou niet meer gedicht kreeg. Het was opnieuw Zakoscielna die de tweede setbal tegen het canvas klopte. Een vierde overwinning op rij kon worden opgetekend en de revanche was een feit. Daardoor klimt Oostende naar een voorlopige vijfde plaats en is nog altijd op koers voor de play-offs.

Volgend weekend ontvangt Oostende de leider van Liga A Asterix in de Mr V Arena. Deze ploeg uit Beveren-Waas zit duidelijk in een goede “flow” en kon zes overwinnigen op rij laten noteren. Maar met een Oostende dat ook op dreef is, mag er een spannende match verwacht worden.