Home > Herman Ghyoot, stichter van Volkssterrenwacht Beisbroek in Brugge, uitgezwaaid

Herman Ghyoot, stichter van Volkssterrenwacht Beisbroek in Brugge, uitgezwaaid

Geschreven op 22 september 2021 om 11:44 door Mario De Wilde

Zopas werd bekendgemaakt dat de planetoïde 141128 voortaan onder de naam Ghyoot door het leven zal gaan. Het hemelobject wordt hiermee vernoemd naar Herman Ghyoot, stichter van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw in Brugge, die dit jaar 80 jaar is geworden. Erevoorzitter en stichter van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw – Herman Ghyoot – is dit jaar 80 jaar geworden. Na 36 jaar trouwe dienst (de vele jaren voorbereiding niet eens inbegrepen) heeft hij ook besloten om terug te treden uit het bestuur. Na enkele maanden vertraging werd Herman Ghyoot afgelopen zaterdag gehuldigd voor zijn jarenlange inzet. Dit gebeurde in aanwezigheid van heel wat oude bekenden en vrienden. Ook burgemeester Dirk De fauw was aanwezig om zijn gelukwensen over te brengen.

Meer info
Volkssterrenwacht Beisbroek vzw is één van de zes Vlaamse volkssterrenwachten. De missie van die volkssterrenwachten is het bij allerlei doelgroepen populariseren van sterrenkunde, weerkunde, ruimtevaart, aanverwante wetenschappen en technologie. Cozmix is het bezoekerscentrum van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw. Voor inlichtingen over de activiteiten van Cozmix en het cursusprogramma bij Volkssterrenwacht Beisbroek vzw, kan u terecht op de sterrenwacht zelf, of op
onze website www.cozmix.be. U kan ook contact opnemen via email info@cozmix.be of via telefoon 050 39 05 66. De activiteiten van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw worden ondersteund binnen het actieplan Wetenschapsinformatie van de Vlaamse Overheid. Volkssterrenwacht Beisbroek vzw wordt ook gesteund door de volgende instanties.

Foto’s:

-Burgemeester Dirk De Fauw samen met Herman Ghyoot en het bestuur van Volkssterrenwacht Beisbroek vzwDrie stichtende leden van Volkssterrenwacht Beisbroek vzw naar wie een planetoïde is vernoemd (Claude Doom, Frank Tamsin en Herman Ghyoot)

-Overhandiging bekendmaking planetoïde 141128 door burgemeester Dirk De Fauw en voorzitter Jan Vandenbruaene

-Herman Ghyoot bij de installatie van het eerste planetariumtoestel en opening planetarium

1 reactie

Hubert Verplancke
Geschreven op 2021-10-11 11:04:53
Herman, welgemeend proficiat voor al uw onvolprezen inspanningen voor de Volksterrenwacht. De toewijzing van de planetoide 141128 onder de naam "Ghyoot" is een uitzonderlijke eer. Prachtig. Ik heb aan de Ugent gestudeerd met Dirk Fremout en via het St-Lodewijkscollege" nu ook met een andere "ruimteman". Em.Prof.Dr.ir. Hubert Verplancke

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.