Home > Herbruikbare flessen en nieuwe werkkledij voor stadspersoneel Diksmuide

Herbruikbare flessen en nieuwe werkkledij voor stadspersoneel Diksmuide

Geschreven op 22 januari 2020 om 18:11 door Mario De Wilde

Sinds 1 januari mogen lokale besturen geen wegwerpplastic meer aanbieden aan bezoekers en personeel in Diksmuide. Op evenementen krijg je je drankje dus vanaf nu in een herbruikbare beker of een glas. Het stadspersoneel drinkt voortaan in stijl uit herbruikbare Dopperflessen. En die stijl trekken we door tot in de werkkledij. De arbeiders werken vanaf dit jaar in volledig nieuwe outfits die we voortaan huren.

Herbruikbare flessen

Vereiste voor de gunning van herbruikbare flessen was het duurzame karakter. We wilden dat de flessen op een energieneutrale manier worden geproduceerd. En daarbij kwamen we uit bij het bedrijf Dopper.

Nieuwe kledij

De fluo kledij van ongeveer 45 arbeiders zag er al lang niet meer zo fluo uit. Tijd voor vernieuwing. We kozen ervoor om de kledij niet aan te kopen maar wel te huren. Deze opdracht werd gegund aan de firma Prosafco. Er werd een contract van 4 jaar afgesloten en deze kan 2 maal verlengd worden met 4 jaar. Elke arbeider kon zelf een kledijpakket samenstellen. In het pakket zitten volgende kledingstukken: 5 lange broeken (met of zonder bretellen), 4 bermuda’s, 4 stuks bovenkledij (keuze uit werkvest, softshell, sweater of fleece) en 6 t-shirts of polo’s. Afhankelijk van de noden van de diensten zijn er diverse kleuren beschikbaar. De dienst openbare ruimte moet voor de veiligheid genoeg opvallen en draagt dus signalisatiekledij (fluogeel en donkerblauw), de gebouwendienst draagt donkere werkkledij (marine).

De kledij wordt ook door de firma Prosafco gewassen. Signalisatiekledij mag je maar een aantal keer wassen, daarna moeten ze vervangen worden. Anders is de zichtbaarheid (reflectie van de banden) niet gegarandeerd. De firma doet op regelmatige tijdstippen steekproeven om te controleren of de zichtbaarheid nog voldoende. Dit is belangrijk voor de veiligheid van de mensen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.