Home > Heraanleg van de Nieuwpoortsteenweg in Koksijde gaat volgende zomer van start

Heraanleg van de Nieuwpoortsteenweg in Koksijde gaat volgende zomer van start

Geschreven op 14 december 2021 om 16:19 door Mario De Wilde

De heraanleg van de Nieuwpoortsteenweg, tussen de Hazebeekstraat en de watertoren in Koksijde, gaat in 2022 van start. Eindelijk is alles zo goed als administratief rond om te kunnen aanbesteden en de opdracht toe te wijzen aan een aannemer. De gemeenteraad keurde gisteren de plannen goed op 13 december. De werken omvatten de aanleg van veilige fietspaden, parkeervoorzieningen waar nodig/mogelijk, groenvoorzieningen, voetpaden waar noodzakelijk, riolering, veilige bushaltes en nieuwe openbare ledverlichting.
De werken gaan ook een stuk ruimer dan alleen de Nieuwpoortsteenweg: we voorzien ook deels de heraanleg van de Karthuizerstraat, met aanleg van riolering van de Nieuwpoortsteenweg tot huisnummer 22 en een persleiding tot huisnummers 40-42. Ook wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om in het Zouavenpad (tot huisnummer 2) en de Labeurhoek (tot huisnummer 3) enkele woningen aan te sluiten op het rioleringsnetwerk.
Burgemeester Marc Vanden Bussche: ‘We zijn blij dat we eindelijk van start kunnen gaan met de verdere aanleg van veilige fietspaden langs de Nieuwpoortsteenweg, als verder verlengstuk van de fietspaden in de Robert Vandammestraat, Koksijdesteenweg, enz…. Zo zal de Polderstraat ook verder kunnen ontlast worden en de Nieuwpoorsteenweg als gewestweg de verbindingsfunctie volop op een veilige manier kunnen vervullen. Ook Aquaduin zal de omgeving van de watertoren opfrissen en er zal ook een mooi project gerealiseerd worden om de watertoren zelf toegankelijk te maken als uitkijkpunt.’
De werken starten vermoedelijk na de zomer van 2022 en verlopen gefaseerd. Meer info volgt later.
De werken worden geraamd rond 6,25 miljoen euro (incl. BTW), met zowel subsidies van de Vlaamse Overheid, Agentschap Wegen en verkeer, een kleine 4 miljoen euro (voor de fietspaden, rijweg, nieuwe openbare ledverlichting) en van de Vlaamse Milieumaatschappij ca. 1 miljoen euro (voor de riolering).

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.