Home > Heraanleg stuk Torhoutstraat in Kortemark deze weekgoed van start gegaan

Heraanleg stuk Torhoutstraat in Kortemark deze weekgoed van start gegaan

Geschreven op 9 september 2021 om 09:48 door Mario De Wilde

Afgelopen maandag 6 september is in Kortemark gestart met de werken voor de heraanleg van de Torhoutstraat. Tegelijk komt er een nieuw, grotendeels vrijliggend fietspad. In dit project wordt ook een bufferbekken van zo’n 3.700 kubieke meter gegraven langs de Kasteelbeek. Op grondgebied Kortemark komt er tussen de Hermitagestraat en de gemeentegrens met Torhout een nieuw fietspad langs de Torhoutstraat, waarvan 60 meter aanliggend aan de rijweg binnen de bebouwde kom en 870 meter vrijliggend buiten de bebouwde kom. Er komt daarbij een veiligheidsstrook tussen fietspad en rijweg van minstens 2 meter breed.

Torhout trekt het fietspad langs de Kortemarkstraat door tot aan het kruispunt met de Kruiskensstraat en de Moereveldstraat, goed voor een traject vanaf 2,44 km. Vanaf daar ligt er al een veilig fietspad langs de Kortemarkstraat. Bij de heraanleg komt er ook gescheiden riolering. De huidige elektriciteitspalen worden vervangen door kreukelpalen, die bij een aanrijding meeplooien en zo tot minder averij leiden. De Watergroep en Fluvius vernieuwen tijdens deze werken hun ondergrondse netten. Het gemeentebestuur heeft bovendien besloten om ook de bovengrondse elektriciteits- en kabeldistributieleidingen ondergronds te brengen.

Ondertussen zijn de bufferbekkens – met ook een kikkerpoel – achter de Tuinwijk zo goed als af. Deze buffers zorgen voor extra buffercapaciteit voor de Kasteelbeek. Later wordt deze zone nog ingezaaid en met groen aangeplant.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.