Home > Heraanleg schoolomgeving Ledegem afgewerkt

Heraanleg schoolomgeving Ledegem afgewerkt

Geschreven op 7 mei 2020 om 12:59 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur blijft investeren in verkeersveiligheid en focust hierbij op de schoolomgevingen. Schepen van verkeer en mobiliteit Greta Vandeputte: “Vorig jaar namen we de Hugo Verriestlaan onder handen ter hoogte van vrije basisschool De Peereboom. De parking werd heraangelegd en voorzien van een “Zoen & Vroem”-zone. Die zorgt voor een veiligere en transparantere circulatie van gemotoriseerde voertuigen bij de start en het einde van de schooltijd.”

Er werd ook aan de fietsers gedacht: “Er is opvallend fietspad voorzien in gekleurd asfalt om de zichtbaarheid te verbeteren en de verschillende verkeersstromen duidelijker te scheiden en accentueren. Een deel van de Hugo Verriestlaan werd bovendien als fietsstraat ingericht. Daarvoor werden de nodige wegmarkeringen en bijhorende verkeersborden voorzien”, aldus Greta.

Burgemeester Bart Dochy: “Het prijskaartje van alle genomen maatregelen bedroeg € 38.000,00. We konden ook rekenen op de steun van de Vlaamse Regering. Via het Departement Mobiliteit en Openbare Werken ontvingen we € 19.000,00 subsidies. Ook in de toekomst plannen wij om jaarlijks gebruik te maken van deze tussenkomst om andere schoolomgevingen veiliger te maken voor onze schoolgaande kinderen.”

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.