Home > Heraanleg fietspaden langs N368 in Ichtegem en Oudenburg uitgesteld

Heraanleg fietspaden langs N368 in Ichtegem en Oudenburg uitgesteld

Geschreven op 18 november 2021 om 16:29 door Mario De Wilde

Sinds maandag 18 oktober vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer de fietspaden op de Westkerkestraat en Eernegemstraat (N368) in Ichtegem en Oudenburg. De fietspaden worden geasfalteerd en waar nodig wordt ook het wegdek aangepakt. De eerste fase op de weghelft richting Eernegem is afgerond. Normaal gezien moest deze week de tweede fase opstarten (richting Westkerke) maar omwille van de lage temperaturen heeft AWV beslist om de tweede fase pas op te starten in het voorjaar, wanneer de temperaturen gunstiger zijn om een kwalitatieve toplaag in asfalt aan te leggen.
Zodra een uitvoeringsdatum gekend is, volgt een nieuwe persmededeling.

Temperatuur bij aanleg asfalt is belangrijk voor kwaliteit wegdek
Van 1 december tot 1 maart mag er geen asfaltlaag worden aangebracht omdat dat kwaliteitsverlies zou betekenen. Asfalt moet namelijk een bepaalde temperatuur hebben en er moet een luchttemperatuur zijn van meer dan 10°C om verwerkt te kunnen worden. Als de luchttemperatuur te laag is, dan koelt het mengsel te snel af en ontstaan er onregelmatigheden in het asfalt door stolling die niet meer kunnen platgewalst worden. Wanneer de temperatuur vóór 1 december of na 1 maart ook zakt onder 10° C kan AWV daarom beslissen om de asfalteringswerken uit te stellen.

Vernieuwing van fietspaden en wegdek
In Ichtegem worden alle betonnen fietspaden, over een afstand van ruim 1 kilometer tussen de Bourgognevaart en de bebouwde kom van Eernegem, vervangen door fietspaden in asfalt. Zo’n 400 meter van de weg, in de rijrichting van Westkerke, krijgt ook een nieuwe asfaltlaag. In Oudenburg krijgt de Eernegemstraat ook een nieuwe asfaltlaag, tussen de Bourgognevaart en huisnummer 107b.

Fietsrelanceplan Vlaamse Regering
De werken aan de fietspaden maken deel uit van het fietsrelanceplan van de Vlaamse Regering. Op die manier wil de overheid meer Vlamingen op de fiets krijgen en de economie een boost geven. Op bepaalde plaatsen worden nieuwe fietspaden aangelegd. Op andere locaties, zoals in Ichtegem, worden bestaande fietspaden comfortabeler gemaakt.

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/ichtegem en wegenenverkeer.be/oudenburg.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.