Home > Henri Demesmaeker uit Knokke-Heist derde op wereldranking zeilen

Henri Demesmaeker uit Knokke-Heist derde op wereldranking zeilen

Geschreven op 11 juli 2023 om 07:46 door Mario De Wilde

Henri Demesmaeker, geboren en getogen Knokke-Heistenaar vond al van jongs af aan zijn gading in de zeilsport. Samen met compagnon Charles Dorange richtte hij het gedreven zeilteam ‘Blueshift Sailing Team’ op. Hun ambitie? De zeilwereld op professionele wijze veroveren! Net zoals Knokke-Heist, streeft het team ernaar om op wereldvlak met hoofd en schouders er bovenuit te steken én de gemeente op de kaart te zetten.

Vliegende foiling boten
Wat heeft een gedreven zeiler allemaal nodig? Een grote passie voor water, wind, avontuur, winst en competitie maar ook technologie speelt een zeer belangrijke rol. De twee jonge zeilers gingen in 2023 de uitdagende challenge aan om deel te nemen aan vijf internationale, professionele wedstrijden met vliegende foiling boten. Met deze zeilboten vlieg je als het ware boven het water, gedreven door de wind. De wedstrijden staan gepland in Frankrijk, Italië en Spanje. Henri en Charles strijden samen met andere zeilers uit de wereldtop zoals de wereldkampioen, olympische medaillewinnaars, America’s Cup-zeilers, SailGP-atleten en Ocean Race-winnaars.

Derde plaats in de seizoensranking
Henri is de eerste Belg ooit die deelneemt aan het circuit als stuurman. Na een constante verbetering en progressie door het seizoen heen, staat het dynamische duo momenteel op de derde plaats van de seizoensranking van de afgelopen wedstrijden. De volgende wedstrijd vindt plaats in La Rochelle in september waar het team zich opnieuw zal kunnen meten tegenover de andere teams. De finale van het seizoen speelt zich af in het Spaanse Murcia.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.