Home > Help, ik heb mijzelf buitengesloten

Help, ik heb mijzelf buitengesloten

Geschreven op 4 maart 2022 om 09:14 door Mario De Wilde

Heb je een last van een kapot slot of is je sleutel afgebroken in het slot op de voordeur? Dan wil je natuurlijk weer zo snel mogelijk dat je je woning kunt binnengaan of het slot wordt gerepareerd. Het kan ook zijn dat je jezelf hebt buitengesloten en niet meer naar binnen kan. Gelukkig kan je daarvoor een slotenmaker in de buurt bellen. De meeste slotenmakers bieden een spoedservice aan en staan binnen de kortste keren voor de deur om jou weer binnen te laten.

Jezelf buitensluiten

Het is een situatie die maar al te vaak voorkomt, je trekt de voordeur achter je dicht en je sleutels liggen nog binnen. Je hebt jezelf buitengesloten. Wat nu? Wanneer er nog een raam op een kier openstaat kun je proberen om via het raam weer binnenshuis te komen. Misschien heb je een reservesleutel liggen bij de buren of bij familie of vrienden in de buurt. Dan is het probleem gauw opgelost. Maar wanneer dat niet het geval is en alle ramen en deuren zijn dicht, dan zit er nog maar 1 ding op. Een lokale slotenmaker kan je redder in nood zijn. De lokale slotenmaker kan op een veilige manier het slot openen, zonder dat er schade ontstaat aan het slot.

Snelle service

Jezelf buitensluiten gebeurt dikwijls op een moment dat het niet uitkomt. Denk aan een situatie waarin je haast hebt om naar je werk te gaan, avonds snel even de vuilnis buiten zet en de deur dichtwaait of als je in de regen of kou staat. Gelukkig kan een lokale slotenmaker je vaak snel helpen. De meeste slotenmakers zijn dag en nacht bereikbaar. Ook bieden ze vaak een spoedservice aan en helpen ze je binnen een uur met het openen van het slot. Zo hoef je nooit lang in de kou of regen voor een gesloten deur te staan.

Voorkom dat jezelf buitensluit

Jezelf buitensluiten gebeurt wellicht niet zo vaak. Na de eerste keer denk je er nog wel een keer extra aan om je sleutels mee te nemen. Wil je voorkomen dat je een lokale slotenmaker moet bellen voor het openen van je slot? Dan hebben we een aantal tips voor je. Zo kun je aan familie of vrienden in de buurt vragen om een reservesleutel te bewaren. Dit is ook handig als je op vakantie gaat en je wilt dat iemand de planten water geeft. Een ander optie is om een extra sleutel rondom de woning te verstoppen. Je kunt deze bijvoorbeeld onder een bloempot in de tuin leggen of in de schuur ophangen. Zorg er dan wel voor dat je schuur altijd open is. Anders moet je alsnog de lokale slotenmaker bellen.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.