Home > Hele zomer HoLa-PoSta zomerzoektocht in Houthulst, Langemark-Poelkapelle en Staden

Hele zomer HoLa-PoSta zomerzoektocht in Houthulst, Langemark-Poelkapelle en Staden

Geschreven op 25 juni 2024 om 07:02 door Mario De Wilde

Ook dit jaar pakken de drie gemeenten Houthulst, Langemark-Poelkapelle en Staden uit met een gloednieuwe zoektocht over een fietstraject van een kleine 38 kilometer. Want een zomervakantie zonder een HoLa-PoSta zomerzoektocht is even ondenkbaar als een café zonder bier. Langsheen het traject is het de bedoeling dat de speurders het antwoord zoeken op 15 vragen. De vragen kunnen enkel ter plekke opgelost worden. Een zoekmachine als ‘Google’ of ‘Yahoo’ heb je dus niet van doen. De vragen zijn opnieuw van de hand van Danny Vanacker op wiens jarenlange ervaring we terug beroep konden op doen. Naast het antwoord op 15 vragen dienen ook 15 foto’s gevonden te worden langsheen het parcours.

Na meer dan 15 edities zijn we er weer in geslaagd om nieuwe trajecten in het parcours op te nemen. Dit is steeds het hoofddoel van de HoLa-Posta zomerzoektocht, nl: een mooie fietstocht aan te bieden in de prachtige streek die de westhoek is en blijft. De route is voor het gemak van de deelnemer bewegwijzerd met HoLa-PoSta pijlen. Dit alles is vanaf 1 juli tot en met 30 augustus.

Met deze editie wil de organisatie het succes van voorgaande jaren minstens evenaren (nl. 350 deelnemers). Deelnemen is gratis en daarenboven ontvangt iedereen een prijs. De hoofdprijs heeft een waarde van 100 euro. Er zijn maar drie voorwaarden:
• Ouder zijn dan 6 jaar
• Deelnemingsformulieren binnenbrengen ten laatste op 30 augustus bij de diensten van toerisme van de deelnemende gemeenten
• Aanwezig zijn op de prijsuitreiking die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 27 september om 19u in OC SWOK in Staden.

Deelnemersformulieren kun je vinden in de diensten voor toerisme van Houthulst, Staden en Langemark-Poelkapelle.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.