Home > Heist viert vanaf zaterdag a.s. carnaval met polsbandjes, confetti verboden op straat

Heist viert vanaf zaterdag a.s. carnaval met polsbandjes, confetti verboden op straat

Geschreven op 21 februari 2022 om 14:48 door Mario De Wilde

Van komende zaterdag 26 februari tot woensdagmorgen 2 maart 2022 is er toch nog een feestelijke sfeer in Heist dankzij een kleinschalige versie van het jaarlijkse carnavalfeest. De organisatie van de traditionele carnavaloptocht op zondagnamiddag en dinsdagavond bleek onder de huidige coronamaatregelen in de praktijk niet haalbaar. Het aanwakkeren van de carnavalgekte in de plaatselijke volkscafés is onder code oranje daarentegen wel mogelijk onder bepaalde voorwaarden. Het gemeentebestuur Knokke-Heist wil alle kroegbazen en feestneuzen daarbij ondersteunen om het carnavaleske gebeuren zo makkelijk en veilig mogelijk te maken. Er is daarom gekozen om met polsbandjes te werken.

Voor elke carnavaldag een ander polsbandje
Wie in Heist wil feesten tijdens de carnaval 4-daagse haalt best een polsbandje op. Zo vermijd je dat je bij elke feestplek aan de ingang je Covid Safe Ticket moet scannen. Polsbandjes geven recht om in alle cafés binnen te gaan van 10 uur tot 10 uur. Elke dag heb je dus een ander kleur bandje nodig. Bandjes zijn te verkrijgen in het polsbandjescentrum Ravelingen en de tijdelijke kiosk op De Bolle.

Kiosken in Ravelingen en op De Bolle
Op vertoon van je identiteitskaart en je Covid Safe Ticket, krijg je er dagelijks een polsbandje zodat je ’s avonds vlot kan feestvieren. De kiosken Ravelingen en De Bolle zijn op zaterdag 26, zondag 27 en maandag 28 februari open van 10 uur tot 19 uur en op dinsdag van 14 uur tot 21 uur.

Confetti en sterke drank verboden op de openbare weg

Het gemeentebestuur wijst er alle carnavalisten op dat vanaf dit jaar het gooien van confetti en serpentines op de openbare weg verboden is. Ook het bezit en nuttigen van sterke drank is er verboden. De uitbaters van drankgelegenheden zijn verplicht om plastieken, kartonnen of kunststofbekers te gebruiken. Het meeleveren van flessen is niet toegelaten. De volledige handleiding om carnaval voor iedereen aangenaam te houden, kun je hier nog eens uitgebreid nalezen. Zorg voor jezelf en de mensen die je graag ziet, geniet verstandig!

Meer informatie over het carnavalprogramma vind je op www.heistviertcarnaval.be en www.carnavalheist.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.