Home > Heerlijke reünie: oud-leerlingen Sint-Leo zien hun schoolmeesters na 44 jaar terug

Heerlijke reünie: oud-leerlingen Sint-Leo zien hun schoolmeesters na 44 jaar terug

Geschreven op 26 september 2018 om 08:03 door Mario De Wilde

Wim Van de Velde en Joost Van Biervliet hebben nog vele herinneringen aan hun 1ste leerjaar. En nu ze allemaal 50 jaar worden, was de tijd rijp voor een reünie. Dat bleek meteen een schot in de roos te zijn. Samen met enkele enthousiaste jaargenoten werden alle contactgegevens teruggevonden, en bijna de helft van de leerlingen was vrijdag op het fantastische diner. Niet toevallig in restaurant Manoir Polderzicht dat onlangs vernieuwd werd door uitbater en generatiegenoot Yves Acke. Deze feestvierende generatie woont nog grotendeels in Brugge. Maar Michel Vanhoonacker, voorzitter van de Belgisch-Luxemburgse Kamer van Koophandel in Groot-Brittannië, en wonend in het hoge noorden van Engeland, vond het de moeite om voor deze gelegenheid naar België af te zakken.

Gezichtsherkenning

Het terugzien was bijna onwezenlijk. Na zovele jaren duurt het wel even voordat je alle gezichten herkent. Maar oude verhalen en plezante kwajongensstreken werden in geuren en kleuren verteld. En de projectie van oude foto’s op de muur hielpen bij het terugroepen van de mooiste herinneringen. De verrassing was compleet bij het weerzien van schoolmeesters Hugo Ameel en Eric Neyt, beide nog in goede gezondheid. In die tijd was 1 vingerknip van meester Hugo voldoende voor instant orde en tucht. De grappige speech van Hugo was doorspekt met leuke anekdotes, en werd sierlijk afgesloten met een stevig fluitsignaal!

Klas van Hugo Ameel: Alain Dequidt, Christof Pollet, Christoph Jacobs, Christoph Note, Didier Hoornaert, Dimitry Van Damme, Dirk Teetaert, Fernand Janssens, Frederik Vynck, Geert Debrabander, Jan Banckaert, Joost Van Biervliet, Kurt Ronse, Kurt Somers, Lieven Danneels, Luk Devlaminck, Patrick Debusschere, Peter Slabbinck, Philippe Lefief, Pieter Schotte, Rudy Cools, Serge Verstraete, Stefan Winkels, Sven Goethals, Thierry Debels, Wim Van de Velde.

Klas van Eric Neyt: Alain Dobbels, Alexander Masyn, Bruno Verlinde, Buddy Le Bacq, Dany Talloen, Dave De Graeve, Filip Van Brugghe, Gino Vanhauwaert, Gunther Ryelandt, Hans Van Daele, Jan Claeys, Jos Deroo, Luc Dekeer, Michel Vanhoonacker, Mike Desmit, Nico Despiegelaere, Pascal Damarey, Peter Bruyneel, Philippe Lanckriet, Randal Neirynck, Ronny Scheemaker, Stefan Kleysman, Tom Slabbinck, Xavier Delvaux, Yves Acke.

1 reactie

Pollet Christof
Geschreven op 2018-09-26 18:41:50
Heb alleen maar mooie warme herinneringen aan mn schooltijd ,in het St-Leocollege.Twas mooi en interessant,om zien,hoe Joost van Biervliet en Wim van de Velde,de koppen bij mekaar brachten,om deze réeuni tot stand te brengen.Was er jammer genoeg zelf niet bij,vrijdag j,l.Maar aan de vele gezichten te zien,was het een zeer aangenaam weerzien,de vele mooie foto's spreken voor zich.wil bij deze toch even verduidelijken,dat ik het erg jammer vond,meester Hugo Ameel,gemist te hebben.Vond het een zeer aangename man,altijd klaar voor een gesprek,en luisterend oor.De vele oprechte groeten aan mn medeleerlingen en leeftijdsgenoten,en natuurlijk de leraars .

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.