Home > Heerlijk toch…dat boekje ‘Lachvitamientjes’ van Ieperling Gabriël Vandenbroucke

Heerlijk toch…dat boekje ‘Lachvitamientjes’ van Ieperling Gabriël Vandenbroucke

Geschreven op 9 november 2023 om 07:12 door Mario De Wilde

‘Burgeroorlog: ‘Een Burger King in onze straat. Wat verderop een Quick die opengaat. McDonalds heeft ook al een plan. Kom daar een burgeroorlog van?’ Wat is er leuker en hartverwarmender dan een portie humor in deze donkere dagen waar we in het nieuws elke uur van de dag de meest onheilspellende berichten horen en zien. Het rotslechte weer met de niet meer te missen oranje en rode codes, een forse portie oorlogscorrespondentie door vijf, zes zogenaamde kenners, politieke natrapperij met uitgebreide duiding door zeven, acht politieke experts, de ‘dramatische beurscijfers’ haarfijn uitgelegd door een tiental financiële analisten en de miserie van Club Brugge met nog maar eens een stoet aan zogenaamde kenners als Sonck, De Bilde en De Gryse. Slaap lekker, schat! Ik zeg je, laat een Rus en een Oekraïner het boekje ‘Lachvitamientjes’ van Gabriël Vandenbroucke luidop aan elkaar voorlezen en de wapens zwijgen, ik zweer het ja.

De Ieperling lanceerde zijn heerlijk boekje waar meer dan 450 poëziestukjes in terug te vinden zijn. De 73-jarige West-Vlaming tovert als taalhumorist pur sang ongetwijfeld een lach op het gezicht van iedereen die het glas vaker halfvol dan halfleeg ziet. Gabriël bouwde een carrière uit als boekhouder bij de financiële directie van NMBS in onze hoofdstad. Ook daar stond hij bekend om zijn taalhumor. “Ik ben al twaalf jaar op rust en zeg altijd: voor een licht ontspoord brein hoef je niet bij de psychiater te zijn”, lacht hij. “Ik ben zot van woordspelingen. Ik nam ook regelmatig deel aan wedstrijden, waarin je moest tonen dat je creatief kan zijn met taal. Lachen houdt je recht.”

En nog eentje als zalige uitsmijter: ‘De fiscus wou toch wel eens weten. Hoe het met mijn roerend goed is gesteld. ’t Wou het absoluut niet vergeten. En heb dan maar al mijn lepels geteld…’

Een exemplaar bestellen? 057-20.90.31 of een mailtje naar gabriel.vandenbroucke@hotmail.com.

1 reactie

Gabriel Vandenbroucke
Geschreven op 2023-11-09 11:39:13
Ziehier een rijmpje zonet geschreven en dus nog niet terug te vinden in 'LACHVITAMIENTJES ' CHATTEBOUT Zowat overal wordt er nu gechat, zowel op het toilet als in het bed. Het resultaat van zo'n leuk onderhoud is soms wel eens een lieve chattebout.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.